Zašto je mail i dalje kralj prodaje?

U ovoj rubrici ćemo sledećim srijedama pričati o tome kako da najjeftinije reklamirate svoju firmu na malim tržištima, na internetu i van njega, kako da izgradite lokalni brend od svoje firme koristeći google i društvene mreže.

Ali danas ćemo pričati o nečemu što mnogi misle da je prevaziđeno. S obzirom da većina preduzetnika ovdje još nije uhvatila korak sa modernim tehnikama privlačenja mušterija i novca, ovo je ODLIČNA vijest.

Staromodni eMail je i dalje najbolji način da privučeš nove mušterije! U stvari, pokazuje se da ćeš uhvatiti više mušterija mailom nego preko društvenih mreža.

 U stvari, dobijanje novih mušterija preko emaila se učetvorostručilo tokom zadnjih četri godine, ostavljajući platforme društvenih mreža (kao što je Facebook) u prašini.

Pa šta ako ti većina poslatih mailova završi u spam folderu potencijalnih mušterija? To nije razlog da odustaneš od marketing strategije, kaže Custora, platforma za predviđanje i analizu tržišta e-prodaje.

Custora, čiji je proizvod istoimeni alat za naprednu analtiku namjenjen online trgovcima, do ovih je rezultata došla analizom podatka od oko 72 miliona kupaca iz različitih djelatnosti i prodajnih lanaca. Pratili su odakle su kupci dolazili (eMail, facebook, twitter, google…) kao i šta i koliko su kupovali unutar dvije godine. Ispostavilo se da je vijest toliko iznenadila mnoge, da je danas postala viralna u svijetu i regionu.

Istražujući brojke, od 2009te do 2013te, email marketing je skočio sa 0.88% 2009te, na 6.84% dobijanja novih mušterija u 2013.

Facebook, s druge strane je sa 0.01% skočio na 0.17%, što je manje od četvrtine onog što je email ostvarivao prije četri godine. A twitter je ostao na zanemarljivoj brojci od 0.01%, praktično vezujući se samo za izuzetno domišljate marketing strategije ostvarene preko te mreže.

Glavni analitičar za podatke pomenute firme, kaže: “mušterije koje su dobivene preko Twittera su privučene promocijom, koje se često nalaze u promotivnim tvitovima, a s druge strane mušterije koje su svojevoljno ostavile svoju email adresu, podsvjesno su zainteresovane da kupuju kod vas i dalje.

Tako da, dragi preduzetnici, uzimajte svojim mušterijama mail adrese svaki put kad im uzimate i kontakt telefon. Napravite ili naručite neki mail template  sa vašim logom, i u njega ubacujte najnovije ponude i šaljite ga svojim kontaktima.

U jednoj od sledećih nedelja pričaćemo o najbitnijoj stvari u mailu: najčešćim pravopisnim greškama, kao i načinu da on bude čitljiviji za budućeg mušteriju.

Izvor: Custora

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja