Žičara za sedam miliona

 

 Izgradnja žičare od Bečića do Brajića, tvrđave Kosmač, počeće ove godine i insvesticija će ukupno koštati sedam miliona eura.

 Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović potvrdio je za Primorske novine, da će učestvovanje Opštine u ovom projektu biti najviše milion i po eura.

 Planom uređenja prostora za ovu godinu, Opština je izdvojila pola miliona eura , kako bi se započeo projekat, namijenjenih za izuzimanje zemlje na početinoj stanici kod hotela " Queen of Montenegro" , kao i za izgradnju završne stanice kod tvrđave na Brajićima. Ekipa stručnjaka već je obišla teren, i kako saznajemo, oprema u vidu specijalizovanih gondola, za prevoz turista, zajedno da ostalomn infrastrukturom, koštaće oko pet miliona eura, a preostalih dva miliona eura  biće namijenjeno za  izgradnju stanica.

 Inače, cijeli projekat Opština će realizovati sa kompnijom Cable car Montenegro, koja je  prije šest godina inicijarala ovu ideju a u kojoj lokalna uprava ima svoje akcije.

VEZAN TEKST: Žičara ponovo aktuelizovana

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja