Ambiciozan plan Morskog Dobra za 2014

Javno preduzeće Morsko dobro, pripremilo je ambiciozan plan investicija za ovu godinu, gdje je planirano takstativno šta će u kojoj od šest primorskih opština biti urađeno. Imajući u vidu da su minule godine od zakupa djelova obale zaradili šest miliona eura, od čega je polovina uplaćena lokalnim upravama, za očekivati je da i opštine sa svoje strane novaca dobijen od mora ulože u obnavljanje najatraktivnije zone.

Primorske novine donose Vam plan investicija Javnog preduzeća Morsko dobro za 2014.

- U opštini Herceg Novi planirano je uređenje obale i šteališta u Igalu od objekta "Stara banja" do RVI.

- U opštini Kotor  - uređenje obale u Dubroti na lokalitetu Sveti Stasije.

- U opštini Tivat - planirani su radovi na uređenju zaštićenog područja Solila, kao i realizacija projekta uređenja Pina

- U opštini Budva - planirana je realizacija projekta rekonstrukcije javne rasvjete na Slovenskoj plaži (II faza), postavljanje zaštitne mreže za osiguranje na pješačkoj stazi prema plaži Mogren, kao i učešće u realizaciji projekta izgradnje šetališne staze "Lungo mare " na Svetom Stefanu.

- U opštini Bar  -  planirano je uređenje šetališta u Čanju.

-U opštini Ulcinj - planirana je rekonstrukcija i uređenje mandraća na istočnom kraju Male plaže, Rt Ratislava, uređenje "Male skele" , radovi na rehabilitaciji dina na Velikoj plaži, radovi na produbljivanju ( uklanjanju pješačkog nanosa) u lučici Kacema, izrada studije poboljšanje funkcionisanja vezona lučice Kacema, izrada studije za pripremu izrade projekta izgradnje marine u kanalu Port Milena, paterno uređenje zaleđa Male plaže, revizija projekta uređenja r i revitalizacije "Borove šume" , adaptacija i održavanje postojeće trim staze na potezu hotel "Albatros" do rta Đerane.

Kada je riječ o tekućem održavanju i monitoringu po svim primorskim opštinama , planirana je sanacija djelova obale, monitoring sanitarnog kvaliteta morske vode, monitoring biodiverziteta mora, postvaljanje pristupnih rampi za ulazak u more za osobe sa posebnim potrebama., aktivnosti na stavljanju pristaništav u komercijalnu upotrebu i izrada studije za pripremu projekta revitalizacije plaža Mogren, Pržno , petrovac i Sutomore.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti