Meksikanci i Rusi bacili oko

Opština Budva raspisaće do kraja januara međunarodni tender za izdavanje u trodecenijski zakup deset hektara svoje zemlje na brdu Topliš za gradnju sportsko - rekreativnog centra „Vodeni grad“, kao i pratećih ugostiteljskih objekata sa uslužnim djelatnostima.

Za sada interesovanje su pokazale dvije međunarodne kompanije iz Rusije i Meksika, koje su spremne da od Opštine kupe opremu vrijednu dva miliona eura, te plate zakup zemljišta, od čega lokalna uprava očekuje priliv na godišnjem nivou od oko 250 hiljada eura, nekih 7.5 miliona eura za 30 godina.

 

Skupština opštine, je uoči Nove godine donijela dvije važne odluke, kojim je cijeli projekat, koga su od početka pratile brojne kontroverze, ponovo stavila u prvi plan i stvorila mogućnosti da se Vodeni grad, prvi takve vrste na ovom dijelu Jadrana, napokon izgradi.

 

Naime, donijeta je odluka o dopuni Plana privremenih lokacija, kojom je predviđeno da se na ukupno 105.501 kvadrata opštinske zemlje na Toplišu, neporedno iznad popularne diskoteke „Top Hill“, postavi sportsko - rekreativni centar „Vodeni grad“ sa svim pratećim sadržajima. Odlukom je predviđeno i da se zemljišni kompleks izda na zakup od 30 godina. Takođe, Opština je predvidjela i da opremu, koja je kupljena prije sedam godina i, od kada je uskladištena u barskom terminalu, proda za dva miliona eura.

 

Inače, Opštine je već susjednu parcelu od nekih 3.000 kvadrata, izdala diskoteci „Top Hill, na 30 godina zakupa, po godišnjoj cijeni od 250 hiljada eura pa samo od zakupa dijela brda ukupno zarađivala nešto više od pola miliona eura godišnje, što je značajna finansijska injekcija.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti