Osumnjičen za KD neosnovano dobijanje i korišćenje kredita

 Inspektori hercegnovske policije danas  su  podnijeli krvičnu prijavu protiv D.N. (53) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.

Sumnja se, da je D.N. počinio pomenuto krivično djelo na način što je u namjeri dobijanja kredita kod jedne komercijalne banke u Crnoj Gori, prikrio činjenicu da nije stvarni vlasnik nepokretnosti upisane u Listu nepokretnosti Katastarska Opština Topla u Herceg Novom i iskoristio pomenutu nepokretnost kao sredstvo obezbjeđenja –hipoteku prilikom zaključenja Ugovora o hipotekarnom kreditu na iznos od 55.000 eura, 09. decembra 2011. godine.

D.N. je, kako se sumnja, pomenutu nepokretnost, prethodno 05. juna 2001. godine, prodao S.B. iz Nikšića, a kasnije prikrivanjem činjenice da nije njen stvarni vlasnik i bez saglasnosti stvarnog vlasnika za upis hipoteke na pomenutu nepokretnost, podnio zahtjev za odobravanje hipotekarnog kredita koristeći založno pravo – hipoteku na spornoj nepokretnosti.

O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom koje je kvalifikovalo krivično djelo.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti