Utajio poreze i doprinose u Budvi od preko pola miliona eura

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Budva su danas, 28. januara 2014. godine, podnijeli krivičnu prijavu protiv državljanina Republike Srbije, I.B. (33) sa prebivalištem u Beogradu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa kojim je oštetio Budžet Crne Gore za iznos od 576.224 eura.

Sumnja se da je I.B. počinio pomenuto krivično djelo na način što u svojstvu izvršnog direktora i ovlašćenog zastupnika privrednog društva „MB Bankada“ D.O.O. iz Budve, u periodu od 01. januara 2007. godine do 11. novembra 2013. Godine, nije izvršio obračun i plaćanje poreskih obaveza po osnovu poreza na dobit, poreza na dodatnu vrijednost i poreza i doprinosa na lična primanja, u ukupnom iznosu od 576.224 eura za koji je oštetio Budžet Crne Gore.

Firma MB Bankada gradila je kompleks vila u perazića dolu, koji je u više navrata inspekcija rušila jer je bilo riječi o divljoj gradnji.

O događaju je obaviješteno nadležno državno tužilaštvo koje je kvalifikovalo djelo.

U rasvjetljavanju pomenutog krivičnog djela učestvovali su službenici Centra bezbjednosti Budva i službenici Sektora kriminalističke policije – Odsjek za suzbijanje privrednog kriminaliteta, u saradnji sa Poreskom upravom Crne Gore.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti