Večeras otvaranje malog salona Hercegnovskih galerija

Umjetnici najbolji promoteri grada       

           

Herceg Novi, 3. februar 2014. godine – Mali salon hercegnovskih galerija, koji se organizuje u okviru Praznika Mimoze Portonovi, biće otvoren večeras u dvorani „Park“, s početkom u 19 sati. Salon, koji će posjetioci moći da obiđu do 23. februara, otvoriće Tijana Durković, direktor operacija u Azmont Investmentsu.

U okviru Malog salona posjetioci će moći da vide 17 radova u velikim formatima poznatih umjetnika Petra Lubarde, Aleksandra Prijića, Đorđija Bata Pravilovića, Luke Tomanovića, Voja Stanića, Fila Filipovića, Marka Musovića, Mihajla Jovićevića, Zore Petrović, Jova Ivanovića, Sergeja Aparina i Sonje Milić. Posebno su akcentovana djela Luke Berberovića, uz njegov osamdeseti rođendan i najavu nove, velike samostalne izložbe.

 

Predstavljanjem velikih slikarskih imena, koja su reprezentativna i na evropskom nivou, najbolji su način za promociju grada u kojem je većina ovih autora stalno ili povremeno živjela, a od kojih neki još stvaraju upravo u Herceg Novom.

 

„Izbor hercegnovskih galerija “Josip Bepo Benković”, “Sju Rajder”, “Spinaker”, “Luča”, “Katurić”, “Spa galerija” Instituta Igalo,  Umjetnička radionica galerije “Prijić” i Atelje „Luka Tomanović“ je svojevrsni sažetak u zoni duha, kvintesencija koja otvara ogroman prostor u sagledavanju čistih tokova likovnosti i estetike“, zapisano je u predgovoru kataloga ovogodišnjeg Malog salona.

 

Organizacijom izložbi poput Malog salona hercegnovskih galerija kulturni poslenici potvrđuju da i u malim sredinama kreativnost i entuzijazam pojedinaca i njihovo zajedničko djelovanje mogu nadmašiti bogato naslijeđe i afirmisati programe od regionalnog i evropskog značaja.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti