Uhvaćeni pljačkaši

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenja bezbjednosti Tivat rasvijetlili su dva imovinska delikta.

Naime, službenici CB Herceg Novi su, Osnovnom državnom tužiocu u Herceg Novom, podnijeli krivičnu prijavu protiv B.L. (18), rođenog u Beogradu, nastanjenog u Herceg Novom, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

Osnovano se sumnja da je B.L, 04. februara 2014. godine, oko 20,00 časova, u naselju Podi u Herceg Novom, od V.K. otuđio torbu sa novcem, telefonom, dokumentima i nakitom.

On je, kako se sumnja, navukao kapuljaču od jakne na glavu i prišao vozilu, vlasništvo oštećene V.K. Kada je V.K. ušla u svoje vozilo i krenula da ga stavi u pogon, B.L. je, sumnja se, otvorio suvozačeva vrata i zgrabio torbu koja se nalazila na suvozačevom sjedištu, nakon čega se dao u bjekstvo.

U torbi koja je otuđena nalazili su se novac u iznosu od 750 eura, mobilni telefon „Nokia“ za dopunu pripejd računa vlasništvo jednog mobilnog operatora, lična dokumenta i zlatni lančić sa tri zlatna privjeska.

Službenici CB Herceg Novi su postupili po prijavi i u veoma kratkom roku identifikovali osumnjičeno lice.

ODT u Herceg Novom se izjasnio da se u konkretnom slučaju radi o težem obliku krivičnog djela, odnosno o KD teška krađa počinjena na opasan ili naročito drzak način. 

Krivična prijava protiv B.L. je, 05. februara 2014. godine, shodno nalogu tužioca, podnijeta u redovnom postupku. 

Službenici OB Tivat su juče, 06. februara 2014. godine, Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, protiv M.S. (58), rođenog u Nikšiću, nastanjenog u Tivtu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa.

Sumnja se da je M.S, 03. februara 2014. godine, sa parking prostora u Dalmatinskoj ulici u Tivtu, otuđiio vozilo „Jugo 55“, vlasništvo M.P. iz Tivta.

M.S. je potom, kako se sumnja, vozilo prodao jednom otpadu sekundarnih sirovina, kako bi ovo vozilo bilo rastavljeno i prodato u djelovima, što su policijski službenici spriječili. Oni su, naime, u kratkom roku pronašli vozilo, u ispravnom stanju, koji su potom vratili vlasnici. 

Nadležni tužilac je naložio da je krivična prijava protiv M.S. podnese u redovnom postupku.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti