Divljanje po Boki

Morsko dobro evidentiralo je nekoliko slučajeva uzurpacije i divlje gradnje u zoni uz samu obalu u Tivtu o čemu je obavijestilo Upravu za inspekcijske poslove.

Primorske novine objavljuju prijavu:

Izvršenom kontrolom dana 10.02.2014. godine na području opštine Tivat, konstatovano je da se na više mjesta izvode građevinski radovi bez odobrenja – građevinske dozvole.

- Na lokaciji Krtole, 150 metara sjeverozapadno od porodične kuće Petra Klakora nasipa se zemljano - kameni materijal u more. 

krtole_nasip.jpg

- Na lokaciji Krašići, 150 metara od ugostiteljskog objekta ‘’Volat’’, izvode se radovi na popločavanju ponte bez građevinske dozvola

ponta_krasici_do_uo_Volat-290x188.jpg

- Na lokaciji Krašići, sjeverozapadno od ugostiteljskog objekta ‘’Volat’’, na susjednoj parceli nasipa se zemljano - kameni metrijal.  

krasici_nasipanje-257x198.jpg

- Postupajući po prijavi građana, konstatovano je da u opštini Tivat, u naselju Krašići, lice Francisković Nedjeljko izvodi radove bez građevinske dozvole u zoni morskog dobra preko puta samoposluge QUEN, izgradnjom stambenog objekta od 45-50m2. U toku je i izgradnja garaže.

franciskovic-263x174.jpg

Kako se radi o radovima bez građevinske dozvole, potrebno je izvršiti kontrolu iz nadležnosti Uprave, u cilju utvrđivanja činjenica i vraćanja prostora u pređašnje stanje sa procesiuranjem predmeta prema pravosudnim organima.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti