Mojkovčanin pljačkao Budvanke

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centar bezbjednosti Budva su, juče 12. februara 2014. godine, lišili slobode B.P. (28) iz Mojkovca, zbog osnovane sumnje, da je počinio pet krivičnih djela teška krađa na drzak način na štetu više fizičkih lica u Budvi.

Sumnja se, da je B.P, juče, počinio krivično djelo teška krađa na štetu A.B. iz Budve, na način što joj je prišao i sa ramena joj je strgnuo i otuđio torbu.

B.P. je, sumnja se, 01. februara 2014. godine, u naselju Rozino u Budvi, počinio takođe tešku krađu na drzak način na štetu S.Ć. iz Budve, kojoj je po njenom ulasku u ulaz zgrade u kojoj oštećena stanuje oteo novčanik, a zatim pobjegao sa lica mjesta.

Prethodno je B.P, kako se sumnja, tokom januara 2014. godine, u Budvi, počinio još tri teške krađe na drzak način i to na štetu B.Z. iz Budve i na štetu dvije ruske državljanke I.D. i M.T, od kojih je oteo novčanik i torbe nakon što je pratio kretanje oštećenih.

Službenici Centra bezbjednosti Budva su, postupajući po prijavama oštećenih odmah preduzeli intenzivne i opsežne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvjetljavanju pomenutih krivičnih djela, obavijestili Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, identifikovali i lišili slobode B.P, izvršili pretres stana koji on koristi i pronašli dio predmeta koji potiču iz krivičnih djela za koja se B.P. sumnjiči.

Pronađeni predmeti su vraćeni oštećenim licima.

B.P. je nakon sinoćne efikasne policijske akcije lišen slobode i uz izvještaj, u zakonskom roku, predat nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

foto: Miloš Ćetković  

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti