Prihodi od turizma za prvih šest mjeseci su procjenjeni na 124 miliona €

Prihodi od turizma za prvih šest mjeseci su procjenjeni na 124 miliona eura

 

"Procjenjeni prihodi, za prvih 6 mjeseci 2013. godine iznose 124 mil. €, što predstavlja povećanje za 4,4% u odnosu na isti prošlogodišnji period", saopštilo je danas Ministarstvo turizma.

Dakle, Crnu Goru je posjetilo 337.292 turista, što je za 6% više u odnosu na isti period prošle godine, a ostvareno je 1.748.895 noćenja, povećanje za 4,2%

Samo u junu mjesecu 2013. godine ostvaren je rast broja turista za 4,4%, kao i broj noćenja za 4,5%, u odnosu na jun mjesec prošle godine. 

Kada je riječ o strukturi turista, možemo istaći porast broja noćenja sa nama konkurentnih tržišta u periodu januar - jun 2013. u odnosu na isti period prošle godine, i to za 62% turista iz Španije i 28% turista iz Grčke. Takođe, bilježi se povećanje broja noćenja turista iz Zapadne Evrope, Francuske (11%) i Velike Britanije (8%), kao i Sjeverne Evrope, Finske za čak 60% i Norveške (13%). 

Ono što je posebno važno istaći to je povećanje broja noćenja turista sa udaljenih tržišta Kanade (46%), Novog Zelanda (43%), SAD-a (16%) i Australije (11%). Takođe, napominjemo da je prisutna standardno dobra posjećenost kada su u pitanju turisti iz Rusije i Srbije. 
Ukupni ostvareni promet motornih vozila za period januar – jun 2013. godine iznosi 1.191.566, što predstavlja rast u odnosu na isti prošlogodišnji period od 2%. Dok je promet putnika u motornim vozilima 3.363.015, što predstavlja rast od 6%.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja