Print this page

Najružniji brodovi na svijetu? Ovi će vas sigurno ostaviti bez teksta...

Milioni brodova plove po svijetu i njima su posvećeni brojni sajtovi. Želite li da znate sve o kruzerima, internet će biti više nego koristan drug. Ista je stvar i sa onima koji hoće da se informišu o novim tehnologijama u brodarstvu, ili najmoćnijim svjetskim kompanijama... Ipak, nešto tu fali.

Ili, preciznije, do skoro je falilo dok jedan holandski pomorac sa adresom u Liverpulu nije pokrenuo blog posvećen kategoriji brodova o kojima se ne govori često.  Riječ je o ružnim brodovima! 

„Ako brodovi mogu biti ružni“, dodaje ovaj entuzijasta i poziva čitaoce širom svijeta da mu pošalju fotografije i karakteristike "rugoba" među plovilima. 

Evo nekih primjera sa sajta uglyships.com, a prenešeno na plovidba.me, koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim:

VEZAN TEKST: Novi podaci o najvećoj jahti na svijetu - košta 468 miliona eura, a ima čak 50 soba

Ovaj potiskivač (gurač ) i nije napravljen da bi mamio uzdahe nego da tegli druga plovila. Brod se zove CHESAPEAK COAST i izgleda kao da ga je neko nacrtao u šali...

ruzni_brod_2_11_2014.jpg

AUTOSUN – brod koji prevozi automobile. Koliko samo ti automobili mogu biti lijepi možemo da naslutimo ispod oklopa ove grdosije, u čijoj ružnoći pošten čovjek može naći mnogo simpatičnog.

rUzni_brod_2._11_2014.jpg

HORNBLOWER HIBRID- Feribot kakvog ne cijenite zbog izgleda nego zato što dolazi na vrijeme.

ruzni_brod2.11.2014.jpg

Trimaran LE PIERRE BELLON, turistički brod koji bi mogao sam postati turistička atrakcija Pariza, kao jedan neuglednijih predstavnika svoje vrste.

RUZNI_BRODOVI_2.11.2014.jpg

M80 STILETTO - američki carbon fiber brod, koristi ga vojska i nije vam svejedno kada ga sretnete na otvorenom moru.

ruznibrod_2.11.2014.jpg

ATLANTIC, stari dobri ribarski brod koji nema baš liniju kojom se može pohvaliti. Ako ima debelog broda, onda je to ovaj dobroćudni predstavnik radničke klase. Inače, brod je na prodaji, pa nije kasno. Samo da se zna da ovaj norveški "ljepotan" košta oko 400.000 eura! Lijepa cifra koja znači - nije baš sve u dobrom izgledu...

RB_atlantic.jpg

izvor: plovidba.me

PODIJELI

Tagged under