TO Budve u saradnji sa svojim partnerima predstavila projekat - Budva brend sam za sebe

Jedinstveni: Turistička organizacije Budve u saradnji sa svojim partnerima predstavila projekat - Budva brend sam za sebe

 

 

Budva će biti prva crnogorska turistička destinacija koja će sebe brendirati kao jedinstveno i autentično ljetovalište.

Upravo na projektu Brenda Budva, kojim koordinira Turistička organizacija Budve već punih godinu i po radi 30 profesionalaca, a juče je predstavljen javnosti.

Direktorka TO Budve Jelena Rađenović Dandrea istakla je: "da je vizija brenda Budva da postanemo top destinacija na Mediteranu, prepoznata kao odredište koje nudi autentične, ispunjavajuće i nezaboravne trenutke”.

“Na ovom projektu počeli smo da radimo u februaru prošle godine. Znači, godinu i po dana intenzivnog rada je za nama, hiljade i hiljade ispisanih stranica, da bi doveli do nečega na šta ćemo svi biti ponosni. Polazeći od realne situacije, Budva danas nije samo primorsko mjesto, već prosperitetna opština. Ostvaruje gotovo polovinu ukupnog turističkog prometa Crne Gore, centar je lijepog dešavanja u regionu. Budva je oduvijek poznata kao privlačna turistička destinacija i zato je i u novi milenijum ušla kao već prestižan brend. Na drugoj strani, imamo u Budvi i dalje nedovoljan turistički promet u pred i podsezoni. I dalje imamo nedovoljno prisustvo gostiju sa zapadnog tržišta, nedovoljnu zastupljenost gostiju visoke platežne moći.” navela je na prezentaciji projketa Rađenović Dandrea.

Prema njenim riječima brendom žele da se difrenciramo od konkurencije i definišemo jedinstvenost - esenciju, koja postaje ključna vrijednost koja privlači korisnike, što su u slučaju Budve turisti i investitori.

“Na ovom projektu je intenzivno radilo oko 30 profesionalaca, izuzetnih stručnjaka u svojim oblastima: turizam, psihologija, ekonomija, pravo, primijenjena umjetnost. Ekeperti su iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Austrije”, istakla je Rađenović Dandrea.

Predstavnik agencije Idea plus Prvoslav Plavšić ocijenio je da Budva omogućuje savršen doživljaj gostima, inspiriše partnere i zajednicu u smjeru održivog razvoja kvalitetne ponude tokom gotovo cijele godine.

“U funkciji održivog turističkog razvoja opštine Budva, kao stvarenja njene misije, postavljaju se sledeći strateški ciljevi turističkog razvoja Brenda Budva. To su produženje sezone, rast turističke potrošnje, povećanje kvaliteta usluga, povećanje prepoznatljivosti na turističkom tržištu, podizanje vrijednosti brenda, osnaživanje odnosa i saradnje sa partnerima i svim učesnicima u turističkoj ponudi Brenda Budva, u cilju odgovornog i kvalitetnog zadovoljavanja potreba posjetilaca” naveo je Plavšić.

Direktor agencije AMC communication Velibor Zolak kazao je da je cilj da izgradimo visoko vrijedan brend, koji ima jednistvene karakteristike, priznat u inostranstvu.

Slide94_copy.png

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja