Opljačkana poslovnica "Mtel"a

 Inspektori barske policije sinoć su  uhapsili  M.B. (27) i J.P. (38), oba iz Bara, zbog sumnje, da su počinili krivično djelo razbojništvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se M.B. sumnjiči i za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Naime, M.B. je, kako se sumnja, juče oko 19,30 časova, po prethodnom dogovoru sa J.P. ušao maskiran i naoružan pištoljem u objekat poslovnice „M-tel“-a koji se nalazi u Bulevaru Dinastije Petrovića u Baru, a potom, uz prijetnje od klijenta P.M. koji se nalazio unutar pomenutog objekta otuđio torbu sa novcem u iznosu od 100 eura. Nakon toga M.B. je, kako se sumnja, uputio prijetnje radnicama poslovnice „Mtel“- a i otuđio novac u iznosu od 1.425 eura. On je potom, sumnja se, napustio lice mjesta i bježeći ispalio hitac u vazduh.

Policijski službenici su odmah po saznanju za događaj, efikasnom potragom identifikovali i pronašli M.B, koji je opazivši policijske službenike pokušao bjekstvo,ali su ga policijski službenici sustigli i lišili slobode.
Tom prilikom kod njega je pronađen novac u iznosu od 675 eura za koji se sumnja da potiče iz krivičnog djela razbojništvo.

Sprovodeći kriminalističku obradu policijski službenici su došli do sumnje da je M.B. do pomenute poslovnice „M-tel“ -a dovezao J.P, vozilom marke „Ford“, barskih registarskih oznaka i donio mu garderobu i pištolj, koje mu je M.B. kasnije vratio. 

Policijski službenici su, lišili slobode J.P. i kod njega pronašli i oduzeli novac u iznosu od 765 eura i pištolj marke „Titan“ sa pet metaka, dok je u njegovom vozilu pronađena garderoba koju je je M.B, sumnja se, koristio prilikom izvršenja razbojništva.

Pronađeno oružje i garderoba biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Baru, kojem su sinoć, uz poseban izvještaj, predati M.B. i J.P, nakon čega im je od strane nadležnog tužioca određeno zadržavanje.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti