Print this page

Bogat martovski kalendar u Porto Montenegru

Martovski kalendar događaja u naselju i marini Porto Montenegro najavljuje veliku izložbu 125 godina Arsenala u Zbirci pomorskog nasljeđa, jedriličarske regate među kojima je i jedna od najpoznatijih - Match Race regata, sportske turnire i atraktivne, dinamične  izlete u kontinentalnom dijelu Crne Gore.

U subotu, 8. marta, za sve goste naselja biće organizovana Biciklistička tura brdom Vrmac - preko starog austrijskog puta sa panoramskim pogledom na Kotor, Tivat i Lovćen, do samog vrha Vrmca, sa spustom kroz Gornju Lastvu do obale. Gostima Porto Montenegra će zasigurno biti interesantan i Izlet do Rijeke Crnojevića i degustacija vina. Vožnju kajacima i uživanje u najslikovitijim pejzažima  Rijeke Crnojevića nizvodno ka Skadarskom jezeru organizuje agencija Montenegro +, u subotu 22. marta, a više informacija za oba izleta zainteresovani mogu dobiti na broj telefona 069 67 40 12.

Izložba pod radnim nazivom 125 godina Arsenala, biće otvorena u subotu 22. marta u 18h u Zbirci pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru. Posjetioci ove multimedijalne izložbe imaće priliku davide radne knjižice, radna odijela i uniforme, kao i alate starih zanatlija iz Remontnog zavoda Sava Kovačević makete brodova, kao i brojne druge sačuvane artefakte koji svjedoče o tri važnarazvojna perioda Arsenala. Među eksponatima koji će prvi put biti prikazani široj javnosti nalaze se stare mape i iscrtani razvojni planovi nekadašnjeg Arsenala.

Sve ljubitelje jedrenja i takmičenja na vodi obradovaće vijest da će se Druga Match Race regata održati od 14. do 16. marta, kada će se u dvobojskom jedrenju u akvatorijumutivatskog zaliva takmičiti 8 ekipa od po četiri člana posade. Pobjednik ovog Match Race-a,osim novčane nagrade dobiće pravo na učešće na Internacionalnom Match Race-a, koji će seodržati u junu, takođe u organizaciji u organizaciji Porto Montenegro Jahting kluba. Jedrićese na regatnim jedrilicama klase Blu26, namjenski građenih za Match Race jedrenje, kojekarakteriše brzina, savršen balans i stabilnost.

Oni koji uživaju u ovom sportu znaju da Jahting klub svake subote organizuje sesije jedrenja na BLU26 jedrlicama, koje će se ovog marta organizovati po suvom vremenu.  Svojevrstan novi izazov pred jedriličarima je i PMYC BLU26 ostrvska regata, na kojoj će se mjeriti vrijeme jedrenja  kroz regatno polje od ulaska u marinu, oko ostrva Gospa od Milosti, kroz prolaz između Ostrva Cvijeća i ostrva Sv. Marko, sve do povratka u marinu Porto Montenegro. Na ovom izazovu testiraće se i vještine jedrenja, timskim rad posade, lokalno navigacijsko znanje, a mjerenje vremena i regata se organizuje individualno. Više informacija o svim regatama, zainteresovani mogu dobiti putem e-mail adrese Jahting kluba Porto Montenegra: pmyc@portomontenegro.com.

 Izložba crnogorskog slikara Đorđija Bata Boljevića postavljena je u izložbenom prostoru

Upravne zgrade Porto Montenegra (u Domu Vojske), do subote 15. marta. Đorđije Bato Boljević se publici predstavlja kombinovanim slikama i crtežima, iz ciklusa Tragovi, Ljudi-vukovi i Akt. Od 15.marta do 15.aprila u istom izložbenom prostoru biće postavljene ilustracije autorke Bojane Bogavac pod nazivom Doživljaji.

Dinamičan kalendar aktivnosti pripremio je i Sportski klub Porto Montenegro, od časova Hatha joge sa licenciranom instruktorkom joge Laurom Anjali Montesanti, redovnih časova zumbe, pilatesa, do individualnih časova tenisa. Skvoš turnir će se održati od 18.-20. marta. Sve informarmacije vezane za aktivnosti u Sportskom klubu, zainteresovani mogu dobiti putem e-mail adrese This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

PODIJELI

Tagged under