Savjet za ekološku gradnju Crne Gore i Jadranski sajam u Budvi zajedno promovišu energetsku efikasnost

Savjet za ekološku gradnju Crne Gore i Jadranski sajam u Budvi zajedno promovišu energetsku efikasnost


 

Partnerstvo je novi kodeks uspješnog biznisa 21. vijeka. U četvrtak 18. jula Savjet za ekološku gradnju Crne Gore i Jadranski sajam u Budvi potpisali su ugovor o saradnji kako bi zajedno promovisali energetsku efikasnost i upotrebu obnovljivih izvora energije u Crnoj Gori. Svijetska nedelja ekološke gradnje i Sajam energetike u Budvi održaće se u septembru 2013. godine tokom kojih će ove dvije organizacije predstaviti i promovisati firme i projekte koji zastupaju energetski efikasnu gradnju.

 

Savjet za ekološku gradnju Crne Gore je neprofitna, nevladina organizacija koja promoviše principe održivog razvoja i podstiče ’zelenu’ gradnju, odnosno gradnju koja poštuje društvenu i prirodnu sredinu jer na taj način podstiče dugoročni ekonomski profit. Kao član mreže Svjetskog Savjeta za ekološku gradnju ovaj mali crnogorski NVO učestvuje u mreži od 25.000 vodećih kompanija širom svijeta.

 

Jadranski sajam, dio Atlas Grupe, po prvi put u Crnoj Gori, prateći aktuelne trendove, organizuje sajam Energetike od 25. do 29. septembra 2013. godine. Ova sajamska manifestacija je prilika kompanijama koje posluju u oblastima: energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, proizvodnje i prenosa električne energije, geotermalne, solarne, energije vjetra, biomase, nafte, gasa i uglja da predstave nove tehnologije i dostignuća. Termin održavanja Sajma energetike pozicioniran je u vrijeme kada se vrše opsežne aktivnosti i priprema izgradnja energetskog čvorišta u Crnoj Gori, uključujudi izgradnju energetskog kabla između Crne Gore i Italije, izgradnju, eksploataciju održavanje energetskih postrojenja i infrastrukture u Crnoj Gori i regionu. Uz promociju novih proizvoda i tehnologija, sajamska platforma na kvalitetan način može istaći prednosti i kvalitet modernih rješenja u izgradnji i opremanju objekata.

 

Međusektorsko partnerstvo privatnog, nevladinog i vladinog sektora je siguran način da se Crna Gora razvije u skladu sa principima održivog razvoja i da postigne ciljeve ’ekološke’ države kojim teži.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja