U Baru rasvijetljene dvije teške krađe

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Bar su, 07. marta 2014. godine, podnijeli izvještaj kao dopunu krivičnih prijava protiv Đ.B. (15) i D.P. (14), oba iz Bara, zbog osnovane sumnje, da su u saizvršilaštvu počinili krivično djelo teška krađa, dok se D.P. sumnjiči za još jedno krivično djelo teška krađa. 

Naime, Đ.B. i D.P. su, kako se sumnja, u januaru 2014. godine, počinili krivično djelo teška krađa na štetu N.M. iz Bara, na način što su, preskočili ogradu dvorišta kuće oštećenog locirane u naselju Čeluga – Bar, a potom obili prozor na prizemlju i ušli u unutrašnjost kuće odakle su otuđili televizor, daljinski upravljač za otvaranje vrata garaže i ključ od putničkog vozila. 
Nakon toga, oni su, kako se sumnja, iz garaže otuđili vozilo marke „Reno senic“, barskih registarskih oznaka, u koji su stavili prethodno otuđeni televizor, a potom su se vozilom udaljili sa lica mjesta. 
Otuđeno vozilo i televizor D.P. je, sumnja se, kasnije dao drugom licu radi prodaje.
O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Baru, koje je kvalifikovalo krivično djelo.

Prethodno u novembru 2013. godine, D.P. je, sumnja se, počinio krivično djelo teška krađa na način što je, iz kancelairije u zgradi Mjesne zajednice Polje locirane u naselju Polje -Bar, obivši ulazna vrata, otuđio računar i štampač koje je odnio i sakrio u svojoj kući. 
Policijski službenici su uspjeli da pronađu otuđene predmete i vrate ih oštećenoj strani.
I o ovom događaju pravovremeno je obaviješteno nadležno državno tužilaštvo.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti