U Herceg Novom zaplijenjeno oružje i municija

 Inspektori hercegnovske policije podnijeće  krivičnu prijavu protiv G.M. (49), Ž.R. (50) i B.M. (30), svi iz Herceg Novog, zbog osnovane sumnje, da su počinili po jedno krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Naime, službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su, raspolažući operativnim saznanjima, izvršili pretres stana i drugih prostorija lociranih u mjestu Sutorina - Herceg Novi, koje koristi G.M, kojom prilikom su pronašli i oduzeli uz potvrdu: 

-lovačku pušku “Vittoria”, bez oružnog lista;
- ručnu bombu “M 52 R”; 
- ručnu bombu “M 52 PZ”; 
- 107 komada metaka kalibra 7,9 mm;
- 23 komada metaka kalibra 12 mm; 
-1 metak kalibra 7,62 mm za automatsku pušku i
-1 okvir od automatske puške.

Istoga dana, policijski službenici su od Ž.R, uz potvrdu, oduzeli pištolj marke “Crvena Zastava” kalibra 9 mm, bez oružnog lista.

Policijski službenici su, takođe juče, od B.M, u mjestu Kamenari – Herceg Novi, oduzeli, uz potvrdu, lovačku pušku marke “IŽ -27”, kalibra 12 mm, za koju ne posjeduje oružni list na svoje ime.

Oduzeto oružje i municija biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

O sva tri pomenuta događaja  obaviješten je nadležni državni tužilac koji je kvalifikovao krivična djela.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja