Kamioni puni smeća danima parkirani na periferiji Budve

Kamioni puni smeća danima parkirani u naselju Lazi

Ogorčeni što se lokalna uprava i nakon pet godina oglušuje o njihovom zahtjevu da se u srcu tog dijela Budve spriječi nedozvoljeno parkiranje kamiona, od kojih nekih i punih otpada, mještani Laza, jednog od najvećih budvanskih naselja, najavili su da će blokirati glavnu saobraćajnicu koja vodi ka tom mjestu.

Kap koja je prelila čašu su dva kamiona puna raznog otpada koja, kako navode mještani već su danima parkirana ispred njihovih kuća u kojima boravi veliki broj gostiju.

Mještani su, njih 25 vlasnika velikih porodičnih kuća, potpisali peticiju koja je dostavljena na adresu prvog čovjeka grada Lazara Rađenovića i komunalnoj policiji od kojih traže da se na parceli  zabrani parkiranje velikih kamiona.

 Sličan zahtjev je unazad pet godina, dostavljan upravi grada u više navrata, ali su ostali bez odgovora. Jedini odgovor, koji im je prošle godine dostavljen, bio je iz Komunalne policije, u kojem, kako navode mještani, su im saopštili da “nijesu nadležni da uklanjaju kamione sa parcele, za koju ne znaju ko je vlasnik”.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja