Završen kotorski karneval

Završen kotorski karneval

cijela galerija na našoj facebook stranici ovdje

 

 Velikom karnevalskom povorkom uz učešće oko 30 karnevalskih grupa koja je prodefilovala glavnom gradskom ulicom u Kotoru preksinoć je završen 12. Internacionalni ljetnji kotorski karneval koji je počeo 1. avgusta.

 

Maškarana povorka, u kojoj su pored kotorskih originalnih grupa "Karampana", "Za despet" , "Feral", "Gashleri", "Mladi feštađuni", "Salamastrani", "Kompanjoni", bili i karnevalisti iz Tuzi i Budve, zatim Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, BiH, kao i predstavnici karnevalske grupe Compagna del carro-Staranzano iz Italije, te maskirane mažoretke iz Mostara, krenuli su sa donjeg priobalnog puta u Dobroti od ljetnjeg bazena, glavnom saobraćajnicom do južnih gradskih vrata na Gurdiću.

 

Defileu karnevalske povorke tradicionano prisustvuje preko deset hiljada ljudi, pa je tako bilo i preksinoć.

 

Nakon defilea koji je trajao skoro dva sata, karnevalisti i brojni gosti su se preselili u Stari grad gdje je fešta nastavljena do kasnih večernjih sati. Na Trgu od oružja najuspješnijim karnevalskim grupama su uručeni pehari, a za dobar štimung i zabavu su bili zaduženi bend Montenegrosingersi iz Tivta i DJ Jovo.

 

Prvog dana karnevala, nakon svečanog otvaranja i ceremonijala podizanja zastave kotorskog karnevala ispred Starog grada u prisustvu gradskih muzika iz Šibenika i Kotora, mažoretki "Fešta" i  brojnih maski, karnevalska fešta je nastavljena na suprotnoj strani zaliva u malom ribarskom mjestu Muo gdje je održana tradicionalna Muljanska ribarska festa uz velike količine gavica, vina i piva.

 

DSCF8133.png

 

 

Drugog dana karnevalskog programa na ljetnjem bazenu Primorca održane su Karnevalske igre na vodi. Karnevalske grupe su se takmičile u zanimljivim i brojnim igrama na vodi. Cilj ovih igara koje su po prvi put uvedene ove godine je bio prvenstveno da se pobjegne od protokola koji su sve više prisutni na karnevalima, i da se karnevalske grupe zbliže, kako bi se napravila što pozitivnija atmosfera. Očekivanja organizatora su se ispunila, a sjajna atmosfera sa bazena završila se karnevalskim koncertom hrvatske grupe "Berekini" na Trgu od oružja, a dodijeljeni su i pehari za tri najbolje ekipe sa karnevalskih igara. Nakon 7 karnevalskih takmičarskih igara i vuče konopa, najveći broj bodova skupila je karnevalska grupa “Za dešpet” iz Kotora. Drugo mjesto osvojila je grupa “Karampana”, a treća “Feral”, takođe kotorske karnevalske grupe koje su predstavljale Crnu Goru. U karnevalskim igrama učestvovale su i gostujuće karnevalske grupe.

 

Organizator ljetnjeg karnevala je NVO “Fešta” iz Kotora, pod pokroviteljstvom Opštine Kotor i Turističke organizacije Kotor.

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja