Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Sankt Peterburgu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je nastavila promotivne aktivnosti na tržištu Rusije, učešćem na sajmu turizma »Odmor bez granica 2014« u Sankt Peterburgu, od 4-6. aprila.

 

U saradnji sastrateškim partnerima, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, tokom trajanja sajma upriličena je i prezentacija za turoperatore i agencije iz ovog grada i regiona u kome živi preko 5 miliona ljudi.

Turoperatori i agencije iz Sankt Peterburga koje imaju Crnu Goru u svojoj ponudi su Versa, Neva, Solvex, Biblio-globus, Intourist, Transaerotours itd.

 

Tržište istočne Evope ima tendenciju da postane drugo najveće emitivno tržište u Evropi, odmah nakon Njemačke i ima značajan udio u strukturi gostiju koji posjećuju Crnu Goru, stoga mu se posvećuje posebna pažnja.Tokom 2012. godine preko 47 miliona Rusa je turistički putovalo u inostranstvo, što je za 9% više u odnosu na prethodnu godinu. Crnu Goru prethodne godine posjetilo je 300 hiljada Rusa, što je  20% od million i po turista koliko je posjetilo našu zemlju.

St_Peterburg_2.jpg

 

Na zajedničkom štandu svoju ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije  Budve, Herceg Novog i Bara, hotelska preduzeća HG Budvanska  rivijera, Montenegroairlines, Montenegro Stars Hotel Group, hotel Queen of Montenegro, turoperator R-tours i turističke agencije Adria DMC i Globtour Montenegro.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti