Šta sve ima u Porto Montenegru

Šta sve ima u Porto Montenegru

Tivatska marina Porto Montenegro za kratko vrijeme postala je jedna od vodećih jahting destinacija na Jadranu.
To je omiljeno stjecište domaćeg i svjetskog džet-seta, zbog čega ne čudi što se u toj luci traži vez više, a svi stanovi su prodati, iako je prosječna cijena 6.500 eura po kvadratu.

 

Od nekada zapuštene vojne luke, napravljena je prestižna marina i luksuzno naselje za koje vlada veliko interesovanje, a glavni investitor čitavog projekta je kanadski milijarder Piter Mank.

Prema riječima PR menadžera Porto Montenegra Danila Kalezića, ukupno je do sada uloženo oko 200 miliona eura, a planirana su dalja intenzivna ulaganja.

U marini trenutno ima 245 vezova za jahte svih veličina. Trenutno smo jedna od rijetkih luka koja može da primi jahte duže od 50 metara. Plan je da naredne godine napravimo dodatnih 170 vezova, a predvidjeno je da Porto Montenegro, do kraja projekta, ima oko 800 vezova za jahte, kazao je Kalezić Tanjugu.

On je naveo da cijena veza zavisi od veličine jahte, kao i od toga na koliki vremenski period se uzima vez, dodajući da Porto Montenegro nudi najpovoljnije uslove za vlasnike jahti.

Porto_montenegro.jpg

Kompleks Porto Montenegro trenutno raspolaže za pet zgrada sa 130 stambenih jedinica, a svi stanovi su prodati. Kalezić je kazao da je planirana izgradnja još jedne zgrade, šeste po redu, sa 40 do 45 stanova, a toku je izgradja i luksuznog hotela.

Cijene kvadrata stambenih jedinica u Porto Montenegru variraju od toga da li se kupuje u izgradnji ili u kao gotov proizvod, a prosječna cijena kvadrata je 6.500 eura, naveo je on.

Prema njegovim riječima, Porto Montenegro, pored luksuznih restorana, ekskluzivnih stanovima sa bazenima i sofisticirane marine, nudi i brojne prodavnice sa najpoznatnijim modnim markama i svjetskim brendovima.

Kalezić je istakao da Porto Montenegro nije zatvoren prostor posvećen samo svojim stanarima i vlasnicima jahti.

Naprotiv, vrlo smo otvoreni i za sve ostale turiste. Svi gosti koji posjete Porto Montenegro su dobrodošli, kazao je on, dodajući da su cijene u kafićima iste kao i u Budvi.

Politika Porto Montenegra je da ne otkrivaju ko su vlasnici luksuznih stanova u toj atraktivnoj marini.

Naši klijenti i gosti često pripadaju svjetskom džet-setu. Mi, medjutim, nikada zvanično ne licitiramo sa tim podacima. Porto Montenegro svojim poseticima garantuje diskretnost i bezbjednost, naveo je Kalezić.

Velika atrakcija u Porto Montenegru je i bazen Lido Mar, dugačak 64 metra, kao i plaža Puro beach koja nudi kvalitet na najvećem nivou. Prema riječima Kalezića, za posjetioce Porto Montenegra posebno je interesantan postao muzej sa zbirkom pomorskog nasljeđa, a eskluzivna luka, kako je naveo, nudi i brojne sadržaje za odmor i rekreaciju.

TC13_2785.jpg

 

izvor: bankar.me

 

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja