Cvjetna pijaca u Budvi

U okviru obilježavanja Dana planete Zemlje planirane su ekološke aktivnosti sadnje bilja i uređenje dvorišta škola u Budvi i Petrovcu, kao i edukativno-ekološke aktivnosti. Naime, fitoterapeut Branislav Popović, održaće predavanja na temu „Ljekovito bilje našeg primorja“ 23. aprila u „Drugoj Osnovnoj školi“ u Budvi.  Pored toga, tradicionalno organizujemo i događaj koji će sve građane podstaći na brigu o svojoj neposrednoj životnoj okolini.

U saradnji sa lokalnim cvjećarama, Turistička organizacija opštine Budva organizovaće Cvjetnu pijacu, na trgu između Starog grada i hotela Avala u utorak, 22. aprila od 11.00 do 18.00 časova. Uz promotivne cijene i mnoštvo raznovrsnog bilja posjetioci će moći da čuju i korisne savjete od stručnih lica o načinu njegovanja biljaka, takođe prvih 20 posjetilaca dobiće na poklon sadnicu. Na Cvjetnoj pijaci sestre iz manastira "Duljevo" izložiće prirodne proizvode, pravljene po tradicionalnoj recepturi (sapune od kozijeg mlijeka, eterična ulja mediteranskog bilja i sl.). Ove godine prvi put, Branislav Popović izlagaće preparate pravljene od ljekovitog bilja, koje je prikupljeno isključivo na crnogorskom primorju.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja