Southern Soul festival i narkotici - uhapšeno 11 mladića i djevojaka

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Grupe za suzbijanje droge Bar, Budva i Ulcinj su, zajedno sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj i Interventnom grupom Centra bezbjednosti Bar, preduzimali planske aktivnosti na otkrivanju i sprječavanju zloupotreba opojnih droga tokom „Southern Soul Festivala“, koji je u periodu od 26. do 29. juna 2014. godine održan u Ulcinju na Dolcinium Kite Beach. 

Policijski službenici su, tokom ovih aktivnosti, kod 11 lica pronašli i oduzeli opojne droge. 

 

Od tih 11 lica, protiv četiri lica – I.M. (20), S.Š. (20) M.V. (26) i V.S. (26) iz Podgorice su Osnovnom državnom tužiocu u Ulcinju podnijete tri krivične prijave zbog osnovane sumnje da su počinili ukupno tri krivična djela omogućavanje uživanja opojnih droga. Kod I.M. i S.Š. je, naime, pronađeno 17,8 grama skanka. Kod M.V. je pronađeno 6,5 grama marihuane i tableta ekstazija, dok je kod V.S. pronađen tzv. džoint sa jednim gramom marihuane. V.S. je, kako se sumnja, džoint dao na uživanje jednom licu, dok su u ostala dva opisana slučaja pronađene droge bile namijenjene omogućavanju njihovog uživanja. 

 

Policijski službenici će, osim toga, Područnom organu za prekršaje podnijeti zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka protiv sedam lica, zbog počinjenog prekršaja iz čl. 52 st.1 t. 6 Zakona o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga. 

Zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka će biti podnijeti protiv D.M. (31) iz Bara, B.Dž. (22) iz Podgorice, M.A. (27) iz Bara, A.I. (35) iz Sarajeva – Bosna i Hercegovina, I.D. (26) iz Podgorice, N.K. (26) iz Podgorice i A.V. (20) iz Podgorice. Policijski službenici su kod njih pronašli i oduzeli manje količine različitih vrsta opojnih droga, koje su ova lica, kako se sumnja, nezakonito držala radi lične upotrebe.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti