30 slika - 30 autora

 U organizaciji NIP ART-PRESS iz Budve, u utorak 15. jula, u 21 sat,  u galeriji hotelaQueen of Montenegro u Bečićima, biće otvorena zajednička izložba slika, pod nazivom: „Trideset slika – trideset autora“.

   Kako je saopštio, rukovodilac galerije „QUEEN“, novinar i publicista Ranko Pavićević, ljubitelji umjetnosti biće u priliici, da vide 30 slika, renomiranih akademskih slikara iz Crne Gore i svijeta, koji su proteklih 10 godina, stvarali svoja djela u okviru medjunarodnih likovnih kolonija u prostorima elitnog hotela Queen of Montenegro i izlagali u istoimenoj renomiranoj galeriji.

   U neredna dva mjeseca kako je rekao, biće izložene, slike: Filipa Jankovića, Ljuba Brajovića, Voja Tatara, Bata Brajovića, Isidore Dautović, Milijane Vujović, Slobodana Slovinića, Mkija Radulovića, Miša Vemića, Naoda Zorića, Alja Smailagića, Milutina Obradovića,  Luke Lagatora, Nikice Raičevića, Dragana Mijača, i drugih iz Crne Gore,  Željka Djurovića, Momira Kneževića, Dušice Pejić, Vladana Terzića, Nikole Žigona, Laze Markovića, Zdravka Mandića, Marije Gužvice, Šandora Šlajfa, Viktora Randjelovića, Katarine Djordjević, ZoranaIvanovića i drugih iz Srbije,  Goca Božurskog i Aleksandra Fileva iz Makedonije,Željana Pavića iz Hrvatske, Gregora Pratnekera iz Slovenije, Radmile Lizdek iz Republike Srpske, Mirijane Savove i Kamena Kisimova iz Bugarske, Valerija ArhipovaJelene Baglai-Nikolić iz Rusije, Jurija Kovaljenka iz Ukrajine i drugih.

   Zahvaljujući odličnoj saradnji sa upravom hotela Queen of Montenegro u Bečićima, za proteklih 10 godina, ovaj elitni hotel, postao je stjecište poznatih umjetnika i ljubitelja umjetnosti iz zemlje i svijeta, kao i jedinstveni hotel – galerija na Mediteranu, kazao je rukovodilac galerije QUEEN  u Bečićima Ranko Pavićević.

   Zajedničku i jdinstvenu izložbu slika 30 autora iz zemlje i svijeta u galeriji hotelaQueen of Montenegro u Bečićima koja će biiti otvorena za posjetioce naredna dva mjeseca, otvoriće, umjetnički direktor Grada teatra u Budvi i slikar Merin Smailagić.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti