Statistike rasta industrijske proizvodnje ulivaju blagi optimizam

Industrijska proizvodnja u porastu

 

Iz crnogorskog Zavoda za statistiku - MONSTAT stižu optimistične informacije. Naime, kako je danas objavljeno, industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u julu bilježi rast po svim pokazateljima: u odnosu na prethodni mjesec 14,0 %, u odnosu na isti period prethodne godine 9,6 %, u odnosu na prosječnu jednomjesečnu proizvodnju iz prethodne godine 7,8 % i u odnosu na isti mjesec prethodne godine 5,1%. 

 

 

 

Cijene industrijskih proizvoda padaju

 

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori u julu 2013. godine u odnosu na jun iste godine bile su u prosjeku niže za 0,1%. Ovo je danas objavio Monstat. Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda su u julu 2013. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine bile više za 2,2%, dok su u odnosu na decembar 2012. bile niže za 0,3%. Stopa rasta cijena proizvođača industrijskih proizvoda u periodu januar-jul 2013.godine u odnosu na isti period prethodne godine iznosila je 3,6%.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja