Porto Montenegro domaćin međunarodnog Samita predstavnika superjahting industrije

Na ovogodišnjem Sajmu nautike u Monaku (MYS) koji je održan od 24. do 27.septembra predstavnici kompanije Adriatic Marinas dogovorili su još jedan međunarodni projekat koji će značajno doprinijieti pozicioniranju Porto Montenegra, Tivta, ali i čitave Crne Gore na svjetskim nautičkim mapama.Tako će Porto Montenegro početkom juna sljedeće godine biti domaćin manifestacije „Superyacht Owners' Summit", koju organizuje specijalizovani medijski koncern „Superyacht Group". To je skup na kojem se jednom godišnje okupljaju svi koji nešto znače u svjetskoj nautičkoj industriji i biznisu sa superjahtama – brodovima dužim od 60 metara.

Čelnik „Superyacht Group-a" Martin Redmejn i izvršni dirtektor „Porto Montenegra", Oliver Korlet u Monaku su objavili da će elitni tivatski nautički centar biti domaćin „Superyacht Owners' Summit-a" 2015 godine, koji će se održati 3. i 4.juna, a okupiće oko 30 najuticajnijih čelnih menadžera svjetske superjaht-industrije - predstavnika brodogradilišta, dizajnera i projektanata jahti, te više od 50 vlasnika lukusuznih plovila, njihovih predstavnika, klijenata koji iznajmljuju jahte, bankara, advokata i brokera.

“Na samitu će biti riječi o budućoj strategiji svjetske superjahting industrije iz ugla bogate klijentele”, saopšteno je iz “Supeyacht Group”-a uz napomenu da će učesnici samita biti smješteni u novootvorenom hotelu “Regent”, kao i novoj zgradi “Ksenija” u Porto Montenegru čija će gradnja biti završena do kraja maja sljedeće godine. “Puno sličnih događaja koji se organizuju u ovoj branši baziraju se na druženju i povezivanju, ali mi sa ovim samitom imamo šansu da uradimo mnogo više, jer on predstavlja grupu najuticajnijih investitora i donosilaca odluka u superjaht-industriji. Poenta događaja je da sakupi snagu i uticaj ključnih igrača u industriji koji brinu o tržištu i žele da promijene stvari”- kazao je predsjednik “Superyacht Group”-a Martin Redmejn.

Komentarišući dobijanje prilike da ugosti samit najuticajnijih ljudi u jahting industriji današnjice, izvršni direktor Porto Montenegra Oliver Korlet rekao je da je tivatska marina prvenstveno orijentisana na mega i super jahte: “Mi sa ovim događajem želimo da učvrstimo saradnju sa visoko pozicioniranim partnerima i doprinesemo rastu ovog tržišta, ali i pozicioniramo Crnu Goru kao pravu destinaciju za superjahting turizam.”- rezimirao je Korlet činjenicu da će se vrh svjetske industrije superjahti dogodine sastati u Tivtu.

Ovo je drugi događaj od internacionalne važnosti koji će biti organizovan u Porto Montenegru sljedeće godine. Podsjećamo, dogodine će u tivatskoj marini početkom jula biti organizovana i prestižna manifestacija „Superyacht Rendezvous”, koja se nakon dvadeset godina održavanja u Monte Karlu seli u Crnu Goru.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja