Porto Montenegro donirao 10.000 eura za obnovu vrtića u Obrenovcu

Kompanija Adriatic Marinas - Porto Montenegro, potpisala je danas ugovor o donaciji 10.000 eura sa Predškolskom ustanovom Perka Vićentijević iz Obrenovca, čijih je pet područnih jedinica pretrpjelo ogromna oštećenja i trpi teške posljedice uzrokovane majskim poplavama u Srbiji.Jedan od njih je i vrtić Veseljko koji je 11 dana bio pod vodom, a visina vode dostizala je do 1.7m. Ovo obdanište, površine 1.418 kvadtarnih metara, prije poplava pohađalo je više od 250 mališana. Donacija će biti usmjerena ka nabavki neophodnosti za ovaj vrtić.

Sanacija i nastavak rada obrazovnih ustanova koje su oštećene ili uništene u poplavama, veoma je važan uslov za uspostavljanje svih aktivnosti koje čine život u jednom gradu. Obrenovac je grad koji je pretrpio najveću štetu tokom majskih poplava. Ovo je dugoročan projekat, i vjerujemo da ćemo zajedničkim naporima, uspjeti da normalizujemo stanje u svim područnim jedinicama, poručuju iz PU Perka Vićentijević.

Ovom donacijom kompanija Adriatic Marinas nastavlja svoj društveno-odgovorni angažman prema institucijama kojima je pomoć potrebna, posebno kada je u pitanju dobrobit najmlađih. Vrtić Perka Vićentijević odabran je zahvaljujući preporuci Američke privredne komore iz Podgorice, čiji je kompanija Adriatic Marinas član.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja