Opelješili bankomate

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Centra bezbjednosti Bar lišili su slobode N.C. (41) i R.V. (33) iz Podgorice, zbog sumnje da su, na štetu dvije poslovne banke u Baru, počinili krivična djela teška krađa i teška krađa u pokušaju.

Sumnja se da su N.C. i R.V, 21. januara 2015. godine, oko 17,10 časova, došli do bankomata poslovnice „Erste banke“, koja se nalazi u ulici Vladimira Rolovića, gdje su podesnim sredstvom obili vratanca bankomata kroz koja se izbacuje novac. Oni su se potom, kako se sumnja, udaljili i vratili se nakon što je klijent banke imao bezuspješnu transakciju novca na bankomatu. Tada su, sumnja se, prišli bankomatu i uz pomoć metalnog alata koji su prilikom obijanja postavili unutra izvukli i otuđili novac u iznosu od 700 eura.

Osumnjičeni N.C. i R.V. su takođe, kako se sumnja, nešto ranije istog dana pokušali da na isti način otuđe novac iz bankomata poslovnice „Societe General Montenegro banke“, koja se nalazi u ulici Maršala Tita, ali u tome nisu uspjeli budući da ih je radnik obezbjeđenja primijetio nakon čega su oni pobjegli sa lica mjesta.

Službenici CB Bar su, po prijavi događaja, preduzeli aktivnosti koje su veoma brzo rezultirale identifikovanjem a potom i lišenjem slobode osumnjičenih iste večeri. Tom prilikom je kod osumnjičenog N.C. pronađen i oduzet novac u iznosu od 750 eura i 4.800 dinara, kao i alat koji su, kako se sumnja, ova dva lica koristila prilikom vršenja krivičnih djela.

Osumnjičeni N.C. i R.V. su, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, juče privedeni zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Baru, koji im je odredio zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Baru. Sudija za istragu je ovim licima odredio pritvor u trajanju do 30 dana, nakon čega su sprovedeni u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Pronađen novac je uz poseban izvještaj predat nadležnom tužiocu, dok je pomenuti alat upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti