Sve više mladih koji se bave prostitucijom

Iako je mali broj kaznenih prijava za bavljenje prostitucijom, podaci govore da prostitucija u Crnoj Gori raste, a prema podacima prostitucijom se počelo baviti i sve više muškaraca.

Takvi rezultati pogotovo su izraženi za vrijeme ljetnje sezone na obali, prenose podgoričke Vijesti.

Iako u policiji govore da nema pokazatelja pojave prostitucije u širim razmjerima, na crnogorskoj obali, u gradovima poput Budve, Tivata ili Bara, redovna je pojava da se na zabavama pojavljuju mladići i djevojke koji pružaju seksualne usluge.

'S tim u vezi, ono što imamo kao informaciju je da postoje ugostiteljski objekti registrovani kao noćni klubovi, koji zapošljavaju go-go plesačice i djevojke koje animiraju goste' rekao je Zoran Ulama, Šef nacionalnog ureda za trgovinu ljudima.

Podaci govore da i cijena usluga veoma varira. Dok u Baru djevojke prodaju tijelo za pet eura, cijene elitnih prostitutki se kreću i do 500 eura.

Uprava policije upozorava na problem prostitucije i naglašava kako provode potrebne radnje za suzbijanje prostitucije u svakom obliku. Kazne za prostituciju kreću se od 200 do 1.000 eura ili kaznom zatvora do 30 dana za osobu koja se bavi, ili posreduje u prostituciji.

foto: prostitutka - ilustracija / AFP

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja