Jutrošnje spašavanje na moru

Jutrošnje spašavanje na moru

 

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Sektora granične policije, Odjeljenja granične bezbjednosti pomorske policije su, u saradnji sa službenicima Uprave pomorske sigurnosti, danas 21. avgusta 2013. godine u jutarnjim satima, realizovali akciju spašavanja pet lica iz uvale Bigovica –Bar.

Naime, službenici Odjeljenja granične bezbjednosti pomorske policije– Stanice granične pomorske policije Bar su, jutros, obaviješteni od strane građana da se na plaži uvale Bigovica, kojoj se može prići samo morskim putem, zbog nepristupačnosti terena sa kopnene strane uvale, nalazi pet lica koji zbog loših vremenskih uslova, ne mogu da se ukrcaju u svoje plovilo i napuste plažu uvale Bigovica.

 

Odmah po zaprimljenom obavještenju policijski službenici i službenici Uprave pomorske sigurnosti su, službenim plovilom “Sar” isplovili na pomenutu lokaciju, ali s obzirom da je postojala opasnost, zbog visokih talasa od nasukavanja plovila na podvodne stijene, policijski službenici su uspjeli, uprkos lošim vremenskim uslovima, da patrolnim skuterom dođu do ugroženih lica i evakuišu jedno po jedno lice, a radi se o O.L. (40), Z.Š. (39), I.T. (40), I.L. (32) i R.Đ. (44), svi iz Podgorice.

 

 

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja