Splendid: Ukrao turskom hazarderu 12.500 eura

Inspektori budvanske kriminalističke policije u saradnji sa obezbjeđenjem hotela, uhapsili su preksinoć Bjelorusa Aliakseja Makarau (56), za koga se sumnja da je tokom najvećeg poker turnira, koji je u toku u elitnom bečićkom hotelu „Splendid“ iz jakne igrača ukrao 12.500 eura.

 

Ovo je ujedno i prva akcija tima novog načelnika budvanske policije Darka Ćorca, koja je uspješno sprovedena, a strani državljanin je juče uz krivičnu prijavu pod sumnjom da je izvršio tešku krađu priveden, nakon saslušanja kod tužioca, istražnom sudiji kotorskog osnovnog suda Špiru Pavićeviću.

 

Pavićević je za „Vijesti“ potvrdio da je bjeloruskom državljaninu odredio pritvor do 30 dana, te da je on sproveden u zatvor u Spužu.

Kako je "Vijestima“ potvrđeno u policiji, krađa je prekjuče prijavljena prvo hotelskom obezbjeđenju, koje je odmah regovalo, te privelo   Makaraua. Slučaj je odmah prijavljen policiji, koja je stigla u elitni hotel, gdje se nalazi gotovo hiljadu hazardera iz cijelog svijeta, na najvećem poker turiniru koji se održava u regionu.

 

Splendid je izabran za najveći poker festival - WPT National Montenegro sa 700.000 eura zagarantovanim nagradnim fondom, koji organizuju inostrane kompanije Live Events International i World Poker Tour.

 

Bjelorus je još 20. februara sa svojim prijateljima došao u hotel, kako bi okušao hazardersku sreću. Međutim, očigledno ga sreća nije poslužila. Nedostatak novca je učinio svoje, pa je Makarao, dok se turnir održavao u velikoj hotelskoj kongresnoj sali, primjetio kockara iz Turske da stavlja u jaknu pozamašnu svotu novca. Navodno njih dvojica su se prethodno upoznali.

 

On je čekao pogodan trenutak, kako bi se domogao jakne, koju je u žaru kockarske igre, Turčin skinuo u stavio preko naslona stolice. Makarao, je kako saznajemo, iskoristio trenutak nepažnje turskog hazardera, uzeo jaknu i gotovo neopaženo izašao iz sale. Uputio se u sobu gdje je iz jakne uzeo sav novac. Pregledom video materijala, imajući u vidu da je kompletan hotel pokriven nadzornim kamerama, nakon što je prijavljena krađa, Makarao je primjećen da se u sobi zadržao desetak minuta, a potom sa ukradenom jaknom sporednim hodnicima uputio ka bazenima, gdje je jaknu ostavio. On se potom vratio u salu i nastavio da kocka, te potrošio sav ukradeni novac.

 

Turčin, je u jednom momentu primjetio da mu je nestala jakna, a prst je uperio u Bjelorusa, optužujući ga da je on ukrao. Makarao je, kako saznajemo, tvrdio da nije ukrao novac, da bi potom čak i ubjeđivao Turčina da odustane od optužbi, te da će mu vratiti novac.

 

Poker turnir se nastavlja u Splendidu do 1. marta.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti