Rascjepi duše u Porto Montenegru

Izložba akademske slikarke Milijane Vujović pod nazivom Rascjepi duše, postavljena je u izložbenom prostoru Upravne zgrade Porto Montenegra na Seljanovu, i trajaće do 15. aprila. U galerijskom prostoru Upravne zgrade svakog 15. u mjesecu izlaže novi domaći autor, a do sada je predstavljeno više od 15 umjetnika.

Ciklus radova kojim se Vujovićeva predstavlja inspirisan je formom i teksturom kamena - ona pažljivo islikava neravnine, pukotine i rascjepe u stijeni i bira kolorit kamena u igri sa svjetlošću i sjenkama. Svoj umjetnički identitet izgradila sam kroz islikavanje kamena kojeg doživljavam kao dio univerzuma, ističe slikarka Milijana Vujović. Na novijim radovima, Vujović se igra istim elementima kamena, u tehnici grafike i goblenskim ramovima.

Milijana Vujović je rođena u Podgorici, 1973. godine. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti na Cetinju, na odsjeku slikarstvo u klasi profesora Smaila Karaila. Izlagala je u Francuskoj, Švajcarskoj, i u zemljama regiona. Na ovoj izložbi prisutan je i rad kojim je, kao crnogorska predstavnica, učestvovala na kolektivnoj izložbi u Francuskoj, posvećenoj stogodišnjici od početka Prvog svjetskog rata.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja