April u duhu istorije i džeza u Porto Montenegru

Dinamičan aprilski kalendar za goste i rezidente tivatskog naselja Porto Montenegro biće u ritmu džeza, obilježavanja značajnih datuma u nautičkoj istoriji Boke, ali i atraktivnih tematskih večeri i aranžmana u hotelu Regent Porto Montenegro.

Petu godinu za redom Porto Montenegro se priključio popularnoj manifestaciji JAM - Mjesecu poštovanja džeza, koji se ove godine održava pod sloganom Feel the Latin Jazz u brojnim gradovima Crne Gore, pod ogranizacionom logistikom NVO Jazz Art iz Podgorice. Prvi koncert održan je već 02. aprila: Christian Howes and Southern Exposure, novi projekat američkog džez violiniste Kristijana Hovsa koji je u kvartetu okupio svjetske džez muzičare. Na istom mjestu, ljubitelji džez ritma uživaće na koncertu kultnog Novosadskog Big Benda, koji je zakazan za sam kraj mjeseca, 29 april. NS Big Bend zajednički je projekat muzičara džez i pop muzike, a na koncertu će nastupiti sa pogramom All That Jazz (Sav taj džez).

Povodom obilježavanja 8. aprila, dana kada su davne 1928. godine u Bokokotorski zaliv uplovile prve podmornice jugoslovenske flote - Nebojša i Hrabri, svi posjetioci marine i naselja imaće priliku da uživaju u Danu otvorenih vrata - besplatnom obilasku podmornice P-821 Heroj. Projekcija dokumentarnih filmova i video zapisi o jugoslovenskim podmornicama, biće još jedan istorijski multimedijalni artefakt u kojem će uživati svi ljubitelji istorijskog nasljeđa. Podmornica i muzej će 8. aprila biti otvoreni od 10 do 18h.

Izložba umjetnika bečkog jugendstila Leopolda Forstnera biće otvorena 18.aprila u 20h u Zbirci pomorskog nasljeđa, pod pokroviteljstvom Ambasade Austrije. Publici će na izložbi biti predstavljeni crteži, grafike i fotografije koje je autor stvarao na teritoriji Balkana za vrijeme svog službovanja kao oficira austro-ugarske vojske.
Hotel Regent Porto Montenegro pripremio je posebne ponude za one koji žele da vaskršnje praznike provedu na drugačiji način na istoj obali. Tako je u ponudi jednodnevni aranžman koji uključuje vaskršnji ručak sa bogatog švedskog stola, cjelodnevni boravak u spa centru i dodatan popust od 20% na sve spa tretmane. Ponuda je dostupna 5. i 12. aprila, a poseban paket aranžman napravljen je za one koji žele da uključe i noćenje u luksuznim sobama. Ostatak aprila u hotelu Regent Porto Montenegro će proteći uz džez večeri petkom, bogatu spa i wellness ponudu kao i standardno kvalitetnu gastronomsku ponudu. Za sve ljubitelje gastronomije menadžment hotela preporučujuje tematsku večeru 24. aprila, koja će lokalnu i globalnu gastronomsku scenu spojiti u jedinstvenu difuziju ukusa.

 

Veliko Inter Club Match Race dvobojsko jedrenje, od 17. do 19. aprila okupiće najpoznatije evropske jahting klubove. Oni koji uživaju u ovom sportu znaju da Jahting klub svake subote organizuje sesije jedrenja i na BLU26 jedrlicama.
regatama, zainteresovani mogu dobiti na e-mail adresu Jahting kluba Porto Montenegra: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Porto Montenegro Sportski klub ovog proljeća nudi teniske terene, teren za squash, fitness centar, kuglanje, stoni tenis, veliki izbor časova kao što su joga, pilates, salsa i zumba, ali i niz tematskih joga radionice – 11. aprila istruktorka Zuzana Poscova biće fokusirana na vježbe za rastezanje i detoksikaciju u jogi, tokom vikenda 18. i 19. aprila priča će biti fokusirana na Bikram jogu - 16 poza joge i vježbe disanja

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti