Dubrovnik pokušava oživjeti zimski turizam

Dubrovnik pokušava oživjeti zimski turizam

 

Dubrovnik već razmišlja kao oživjeti grad zimi. Tada ne padaju turistički rekordi, grad je pust, a hoteli prazni. Dubrovački aerodrom zato je odlučio ponuditi aviokompanijama besplatno slijetanje i uzlijetanje. Time se nadaju dolasku turista i gradu koji neće biti pust.

Ovakve gužve na Stradunu trajat će još neko vrijeme. Dolaskom hladnog vremena i zime, Dubrovnik ostaje prazan. Produženje sezone nešto je čemu se svi nadaju. 'Da ljudi mogu živjet i zimi, a ne da grad bude sablasan kao što bude u zimu. Malo je čudno da baš naš grad koji tako dobro živi ljeti da se zimi tako isprazni', izjavila je jedna od dubrovčanki za dnevnik.hr.

 

Zračna luka Dubrovnik upravo zato od kraja septembra kreće s novom akcijom. Do marta će sve međunarodne redovne linije imati besplatno slijetanje i uzlijetanje na Ćilipe. 'Nadamo se da ćemo privući aviokompanije da lete prema nama obzirom što nam je Croatia Airlines ukinula letove za Frankfurt. Nastojimo to na taj način supstituirati', objašnjava Frano Luetić, Zamjenik direktora dubrovačkog aerodroma.

Aviokompanije će na taj način imati dodatne uštede, a Zračna luka Dubrovnik koja zimi ima 18 puta manji promet nada se povećanju letova. 

 

 

izvor:dnevnik.hr

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja