Print this page

5 internet projekata napravljenih da pomognu postojećem turističkom ekosistemu

Mogućnosti digitalnih alata danas je toliko uznapredovala da su premašila sva očekivanja koja su korisnici imali prije samo par godina. 
Ako mislite da ste u toku sa događajima ako znate za postojanje bookinga, airbnb-a ili Tripadvisora, varate se. Moram da napomenem da je booking.com osnovan prije čak 19 godina, Tripadvisor prije 15 godina, a airbnb prije 7. Puno se toga mijenja svake godine na internetu kada su u pitanju turistički alati, a sada ćemo vas upoznati sa nekima od njih:

Kaptivating nudi softver za pronalazak potencijalnih gostiju hotelima na bazi njihovih aktivnosti na društvenim mrežama i rezultatima njihovih pretraga. Takođe omogućava i pomaže hotelima da napravi direktnu vezu sa gostima. 

Koliko god jezivo bilo, hoteli i kompanije sve više zaranjaju u privatne živote potencijalnih kupaca, tražeći odgovore koga da targetiraju i kada sa svojim ponudama.

Screen-Shot-2015-05-26-at-9.59.22-AM.png

 

TravelCircus je njemačka turistička kompanija koja prodaje pakete sa lokalnim dešavanjima i samo hotelima sa 4 i 5 zvijezdica koji imaju preko 80 procenata preporuka na Tripadvisoru. Počeli su 2014te a brzo su se popeli do godišnjeg prihoda od 4 miliona eura.

TravelCircus je doživio brz uspjeh zato što su se skoncentrisali ekskluzivno na njemačko tržište i praveći ponude koje odgovaraju specifičnim potrebama gostiju odatle.

Screen-Shot-2015-05-26-at-9.59.32-AM.png

 

Pistats je lična plaforma za analitiku za ljude koji koriste servise za prevoz kao što su Zber i Lyft. (O Uberu smo skoro napisali interesanan tekst ovdje). On vizualizuje sve korisnikove navike, uključujući troškove i lokacije koje posjećuje.

Interesantan koncept za tržišta na kojima su ovi servisi i zaživjeli, naročito iz ugla korisnika koji žele da prate svoje navike.

Screen-Shot-2015-05-26-at-11.20.39-AM.png

 

Roomkita je sajt za pretragu cijena hotelskih smještaja sa velikih sajtova kao što su Booking.com i Hotels.com

Ovakvi sajtovi su sve češći danas i potrebna je određena specijalizacija u određeni tip turizma ili tip hotela da bi takav projekat uspio. Kasnije ćemo pomenuti jedan lokalan projekat koji je izuzetno uspješan u tome.

Screen-Shot-2015-05-26-at-9.59.46-AM.png

 

Hyrecar je platforma gdje Uber i Lift šoferi mogu iznajmiti vozilo koje se može koristiti za “taksiranje”. Skupili su 50.000 dolara samo u otvaranju.

Pozivanje vozila preko mobilne aplikacije koji vozi običan čovjek, ne registrovani taksista, je postalo toliko popularno, da se pojavljuju i ovakvi projekti za tu vojsku povremenih šofera koji su se pojavili u potrazi za dodatnim prihodom.

Screen-Shot-2015-05-26-at-9.59.52-AM.png

 

Fishingbooker.com je domaći sajt za bukiranje pecarskih tura, po principu Tripadvisora - registrovanja, bukiranja, ostavljanja komentara i ocjena. Postao je popularan na svjetskom nivou.

Izuzetno je bitno da se shvati da internet ide ka tim tzv. mikro nišama - sajtovima koji su specijalizovani za određeni tip turizma, što nas dovodi do našeg omiljenog projekta.

Screen_Shot_2015-06-26_at_23.42.02.png

 

Tourvia.me je lokalni projekat o kojem smo opširnije pričali ovdje. U pitanju je platforma koja omogućuje da online organizujete turistički obilazak – ali tačno onakav kakav hoćete, bez iznenađenja koje će vam prirediti turistička agencija na terenu, nakon što je na papiru sve zvučalo bajno i krasno – naprosto zato što niste imali dovoljno informacija. Ovdje nema papira: sve detalje možete isplanirati i dogovoriti online, iz udobnosti vlastite fotelje, što bi trebalo eliminisati sva moguća neugodna iznenađenja.

 

VEZANO: Na kojim stranicama Rusi traže hotele

PODIJELI

Tagged under