6 savjeta: Kako napraviti dobar porodični hotel

Posjedovati hotel i unijeti u njega dušu i dio prijatne atmosfere su dvije različite stvari. Gosti koji borave u Vašem hotelu trebalo bi istovremeno da se osjećaju i kao posjetioci i kao dio porodice. Velika je umjetnost omogućiti svakome ko prođe kroz hotel da u njemu osjeti toplinu i dobrodošlicu. Upravo to je pošlo za rukom malom porodičnom hotelu Manora, koji se nalazi u Nerezinama, na Lošinju, koji već drugu godinu zaredom dobija priznanje TripAdvisor-a i nalazi se među 25 najboljih porodičnih hotela u Hrvatskoj. Ove godine Manora zauzima treće mesto i ispred njega našla su se samo dva hotela lanca Falkensteiner – hotel Diadora i Falkensteiner Club Funimation Borik.

 

Manora ima ukupno 22 sobe, dvokrevetne i trokrevetne. Takođe, hotel je prilagođen osobama koje su u invalidskim kolicima ili se teže kreću. Od dodatnih sadržaja gostima su na raspolaganju sauna, masaža, fitnes centar, kao i spoljni bazen. Kada je riječ o vanpansionskim aktivnostima, ovaj hotel vam nudi i mogućnost da upišete djecu u jedriličarski klub kako bi savladala osnove jedrenja. U sklopu hotela nalazi se i restoran Manora, u kojem možete probati povrće koje ova porodica uzgaja.

Hotel Manora, Nerezine, Hrvatska

 

Ronald Spišić u čijem vlasništvu je hotel, izdvojio je šest stvari o kojima morate voditi računa ukoliko želite da vodite dobar porodični hotel.

 

1. Čistoća i ljubaznost

Čistoća je, definitivno, na prvom mestu kao i ljubaznost i osmjeh svakog zaposlenog.



2. Pristup gostima

U našem porodičnom hotelu svakom gostu se pristupa individualno, a mnogi od gostiju koji se vraćaju, kažu da se kod nas osjećaju kao kod svoje kuće. Vođenje hotela i restorana može se dobro raditi jedino iz ljubavi, te kad gosti to prepoznaju uspjeh je zagarantovan.



3. Stalno ulaganje

Samo stalnim ulaganjem u kvalitet i standarde moguće je opstati na zahtjevnom evropskom tržištu.


4. Karakteristična ponuda

Mi smo EKO hotel, u smislu štedljivosti energije, ali imamo i vlastitu proizvodnju BIO povrća. Možda smo jedini hotel u Hrvatskoj sa takvom ponudom, a naši gosti su to prepoznali.

Hotel Manora, Nerezine, Hrvatska

 

5. Praćenje trendova

Praćenje trendova u hotelijerstvu je vrlo bitno. Navike gostiju se mijenjaju, boravci su sada, uglavnom, kraći. Takođe, gosti uvek traže nove doživljaje i mi moramo biti spremni na takve izazove.



6. Raznovrsna ponuda

Gosti hotela mogu da iznajme bicikle i obiđu Lošinj na taj način. Osim toga, na raspolaganju su im i skuter, kvad ili čamac. Takođe, mogu se iznajmiti i jahte ili gliseri, sa kapetanom ili bez njega.

izvor: hotelijeri.com

VEZANO: 10 savjeta za bolji booking i zadovoljne goste

Hotel Manora, Nerezine, Hrvatska

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti