Palasu crvena zastavica, Budvanska rivijera tvrdi da nije njihova odgovornost

Povodom tekstova objavljenih u crnogorskoj dnevnoj štampi, a u vezi tekstova o neispravnosti morske vode na dijelu kupališta ''ispod hotela Palas'' u Petrovcu, iz Hotelske grupe Budvanska rivijera koja gazduje tim hotelom dali su pojašnjenje.

"Kupalište koji je pomenuto kao dio kupališta ''ispod hotela Palas'' nije u posjedu Hotelske grupe ''Budvanska rivijera''. Plaža koju gosti hotela Palas koriste kao dio hotelske plaže nalazi se u neposrednoj blizini hotela ''Palas'' i dio je kupališta koje po Ugovoru sa nadležnim institucijama organizuje kompanija Euromix trade iz Budve. Hotelsko kupalište hotelske grupe se ne nalazi ''ispod hotela Palas'', ali je u svakom slučaju dio velike petrovačke gradske plaže koja bi se trebalo jedinstveno posmatrati. Imajući u vidu da je objavljena informacija o neispravnosti morske vode, a u interesu svojih gostiju hotelska grupa ''Budvanska rivijera'' tražila je pojašnjenja od Instituta za biologiju mora. Naime, spomenuti uzorak morske vode na osnovu kojeg je urađena analiza i na osnovu kojeg je dato saopštenje, uzeto je prije nekoliko dana, tako da je nejasno zašto je tek sinoć ova informacija preplavila medije. Uobičajena praksa je da se prilikom sprovođenja ovakvih analiza, zbog čestih trenutnih pojava bakterija, rezultati provjeravaju barem dva, a vrlo često i tri puta. Ovome u prilog govori činjenica je da je tokom vikenda urađeno kontrolno uzorkovanje morske vode sa istog dijela kupališta. Nakon 48-mo časovne analize rezultati su pokazali da se radi o ispravnoj vodi prve kategorije. Rezultati, sinoć objavljeni na crnogorskim portalima, a danas u dnevnoj štampi, ishitreno su plasirani javnosti bez kontrolnih rezultata, čime je izazvana velika nelagodnost kod turista koji su direktni korisnici kao i u Hotelskoj grupi ''Budvanska rivijera'' u čijem je sastavu hotel Palas" naveli su u Hotelskoj grupi.

 

Izvor: Vijesti

 

VEZANO: Za tri kupališta crvena zastavica zbog lošeg kvaliteta vode

foto: sajt HG Budvanska Rivijera

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja