Promocija knjige "Ispod kaputa" Andrije Petkovića

U okviru tivatskih "Purgatorija", u srijedu 5. avgusta biće održana promocija knjige poezije "Ispod kaputa" dr. Andrije Petkovića u Atrijumu ljetnikovca Buća.


Na promociji će učestvovati klapa "Jadran", Ivana kružić i Dragan Popadić.
Početak promocije je zakazan za 21h.  Ulaz je besplatan.

Andrija Petković je doktorirao na beogradskom državnom fakultetu na temu "Političke partije u Crnoj Gori u procesu evropskih i NATO integracija od 1999. do 2012." Mentor mu je bio Zoran Stojiljković, najveći stručnjak za političke partije u Srbiji, dok je predsjednica komisije bila Tanja Miščević, državni sekretar za odnose s NATO-om u Vladi Srbije, a član komisije bio je Stevo Nikić, sociolog. Na poziv Miomira Mugoše imao je dužnost medijskog analitičara u CEMEM-u, da bi zbog izuzetnih rezulatata bio promovisan u koordinatora projekta. Dr. Petković je bio i savjetnik ministra za informaciono društvo prof. dr. Vujice Lazovića. Trenutno radi na naučnom radu "Euroskepticizam".
Andrija Petković kao novinar je započeo karijeru u "Dnevnom telegrafu", gdje je radio sve do ubistva Slavka Ćuruvije. Veliki doprinos njegovoj novinarskoj izgradnji dao je Mensur Šačić. Petković je radio i za Sportski žurnal. Sada na Radio Tivtu vodi popularnu emisiju "Sportsko popodne", kao i "Retrovizor".
Andrija Petković piše poeziju. Do sada je izdao četiri zbirke, a peta, pod nazivom "Ispod kaputa" biće promovisana u okviru Purgatorija.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja