Festival stripa u Herceg Novom od 4. do 9. septembra

Festival stripa biće održan u Herceg Novom od 4. do 9. septembra uz podršku Turističke organizacije Novog. Otvaranje je u petak u 20 sati u galeriji "Josip Bepo Benković". 

 

Gosti ove godine su FABIO CELONI veliki majstor Bonelli-ja i Disney-ja, PAOLO MOTTURA, legenda Disney-ja a takođe i autor jednog skorog kolor Dylana, STEVAN SUBIĆ velika srpska stripska zvijezda u usponu, autor Adama Wild-a, ALEKSA GAJIĆ, veliki majstor stripa sa ovih prostora koji će predstaviti svoj novi animirani projekat ali i svoj dosadašnji opus. 

 

Na festivalu gostuju i RENATO VLADIMIR RENKY DJ i strip crtač, veliki strip entuzijast koji između ostalog donosi i jednu vanserijsku izložbu i ZORAN ĐUKANOVIĆ koji dolazi iz Amsterdama sa sjajnim predavanjem i izložbom posvećenom "Lensu" najnovijem izdanju Makonda - hercegnovska ekskluziva!

"Kao posebnu poslasticu izdvajamo gostovanje legende strip stvaralaštva na ovim prostorima LAZARA SREDANOVIĆA, autora "Dikana" koji će promovisati drugi tom ovog djela", ističu organizatori. 

 

Na festivalu će se sa svojim izdanjima predstaviti i izdavačka kuća MAKONDO kao i DRAŽEN BALETIĆ i Strip Klub Mr.No iz Podgorice tako da će sva aktuelna izdanja biti dostupna. Tokom festivala biće upriličeno i predstavljanje strip škole iz Nikšića kao i izložba njihovih polaznika. 

 

"Sa nama će kao i svake godine biti guru srpskog stripa Vlada Vesović, te zagrebački majstori Tihomir Tikulin Tico i Mirna Martinović. Tico nam takođe donosi ne jednu već dvije posebne izložbe, jednom od kojih ćemo odati počast istinskoj stripskoj legendi ovih prostora. U svom aranžmanu dolazi bar još pet autora prijatelja festivala, i svi će učestvovati u crtačkom dijelu programa", navodi se u saopštenju organizatora.

 

Organizaotori su spremili i sjajne plakate festivala, a jedan od autora je i Britanac WILL SIMPSON, sjajni crtač i storyboarder TV serije "Game of Thrones".

Izložbe kao centralini dio festivala uključiće autorske radove Stevana Subića, Fabia Celonija i Paola Motture. Posebno će biti interesantna izložba Alekse Gajića vezana za njegov novi animirani filmski poduhvat, nastavak popularnog Technotise-a, "Prorok 1.0". Izložbom originala, odaćemo počast preminulom legendarnom umjetniku sa ovih prostora, Hrvatu IVICI BEDNJANECU. Sjajna izložba donosi originalne table nekih od najpoznatijih svjetskih autora, iz privatnih kolekcija širom regiona!

 

Izvor: cdm.me

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja