Tivat: Veče klasične muzike i poezije

Večeras, 09. septembar u Atrijumu ljetnjikovca Buća sa početkom  u 21:00 h biće održano veče klasične muzike i poezije Kvarteta „Poeticus musicum“ (Vesna Vučinić – Vili Ferdinandi – Gordana Sarić – Miro Nikolić).

 

Kvartet „Poeticus musicum“ je osnovan 1989. godine kao samostalni umjetnički ansambl, koji je nedugo zatim počeo da djeluje u okviru  Udruženja ARS – Nikšić. 

 

Kvartet čine prof. dr Vesna Vučinić, Mr Vili Ferdinandi, pjesnikinja Gordana Sarić i glumac Miro Nikolić i od osnivanja nastupaju u istom sastavu preplićući uspješno zvuke klavira i violine sa poezijom.

 

Prof. dr Vesna Vučinić je rođena u Nikšiću. Redovni je profesor na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Bavi se pedagoškim i naučnim radom, publicistikom i koncertnom djelatnošću.

 

Mr. Vili Ferdinandi je rođen u Titogradu (Podgorica), gdje je stekao osnovno i srednje muzičko obrazovanje. Muzičku akademiju je završio u Beogradu gdje je i magistrirao na odsjeku violina i kamerna muzika. Usavršavao se u Kijevu (Ukrajina) kod prof. Gorohova i Klagenfurtu (Austria) kod prof. Rostala.

 

Gordana Sarić, profesor, književnik, istaknuti  kulturni radnik i organizator brojnih  manifestacija. Piše ljubavnu i dječiju poeziju i prozu, za šta je više puta nagrađivana.

 

Miro Nikolić je rođen u Nikšiću u kome je stekao osnovno i srednje obrazovanje.  Pozorišnom umjetnošću i recitovanjem bavi se od rane mladosti.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti