Nastup džez sastva Filipa van Enderta u Porto Montenegro

Trio Filipa van Enderta nastupiće u nedjelju, 04. oktobra u Zbirci pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru, sa početkom u 20:00h. Svojom koncertnom listom kompozicija pod nazivom Prisustvo (Presence) ovaj trio vodi slušaoce širom Evrope na putovanje kroz pjenušave zvučne tokove, mirne pitke balade i fascinantne muzičke ambijente. 

 

Koncert priređuje Ambasada Savezne Republike Njemačke, povodom 25. godišnjice njemačkog ujedinjenja. Nakon četiri veoma cijenjena albuma (uključujući nominaciju za nagradu Duetscher Schallplatten), ovaj trio osvojio je srca ljubitelja džeza tokom proteklih deset godina i važno mjesto na muzičkoj sceni Njemačke i Evrope.

 

Album Prisustvo je još jedna prekretnica na putu ka vrhunskim gitarskim interprentacijama vođe sastava Filipa van Enderta. Sa njegovim kompozicijama, izvanrednom gitarskom tehnikom i tvrdoglavim stremljenjima da adaptira standarde, Filip van Endert se kreće ispred savremenih džez trendova. Kontrabasista Andre Nendza i bubnjar Kurt Bilker su genijalni muzičari koji od početka sviraju sa njim. Oni nisu samo poznati po Filipovom triju, nego i po sopstvenim uspješnim i dugogodišnjim karijerama – izjavio je je kritičar magazina Džezpodijum (Jazzpodium) u tekstu o njihovom albumu Presence.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja