Dječja nedjelja u Porto Montenegru

NVO Djeca Tivta – Dječji savez i kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro zajedno obilježavaju, četvrtu godinu za redom, nedjelju posvećenu djeci, pod motom Radost djetinjstva od 5. do 9. oktobra, nizom obrazovno-zabavnih programa, kroz saradnju sa tivatskim obrazovnim ustanovama.

Predstavnici Dječjeg Saveza i Porto Montenegra, obišli su juče đake prvake tivatskih osnovnih škola i područnih jedinica, i uručili im odjeljenske pakete edukativnog i kreativnog materijala, koji će trošiti u prvom polugođu, a prvaci su od Dječjeg saveza dobili muzički CD sa numerama sa festivala Naša radost. 

Program Dječje nedjelje biće nastavljen nizom prigodnih druženja: svoju kreativnost đaci osnovnih i prvog razreda srednje škole “Mladost” imaće priliku da ispolje kroz izradu umjetničkih instalacija i slikanja u Zbirci pomorskog nasljeđa tokom čitave sedmice.

Za učenike viših razreda tokom cijele Dječje nedjelje, biće organizovana posjeta Muzeju pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru i Podmornici P- 821 Heroj, kako bi upoznali lokalnu istoriju pomorstva i podmorničarstva, kroz iskustveni doživljaj nastavnih jedinica, i van učionice.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja