Projekat Zajedno za zajednicu predstavljen na konferenciji u Beogradu kao primjer dobre prakse

Kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro predstavila je danas svoj koncept društveno-odgovornog djelovanja i projekat Zajedno za zajednicu na regionalnoj konferenciji o filantropiji pod nazivom Filantropija na Zapadnom Balkanu: investicija za budućnost, koja se održava od 24. do 27. decembra u Beogradu. 

 

Skup je okupio EU delegacije, individualne i korporativne filantrope, kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, medije, ali i neprofitne organizacije i fondacije iz svih zemalja regiona, a organizator je bila fondacija Katalist koja se bavi unapređenjem filantropije u regionu i pruža podršku TACSO-u, (www.tacso.org) - programu Evropske Unije. 

 

Kao drugačiji koncept društvene odgovornosti, kompanija Adriatic Marinas uvela je program Zajedno za zajednicu, u kome zaposleni dobijaju slobodan dan kako bi učestvovali u akcijama u gradu, koje organizuje i finansira kompanija, u saradnji sa gradskim institucijama – od uređenja dječjih igrališta, škola, brojnih ekoloških akcija, preko rekonstrukcije sportskih terena i parkova. Projekat Zajedno za zajednicu naišao je na pozitivne povratne informacije od panelista. Konferencije u Beogradu.

 

Projekat je pohvaljen kao svojevrstan inovator u konceptu filantropije u regionu, ali i u zemljama Evropske Unije, gdje je praksa da se ulaže novac i znanje, ali ne i vrijeme, posvećenost, ideje i kreativnost, kao što je slučaj sa projektom Zajedno za zajednicu. Kroz kreativne panel diskusije i radionice, prošli smo svojevrsnu obuku kako implementirati strategiju filantropije u okruženju, podsticati strateško djelovanje DOP-a u drugim kompanijama kroz zajedničke projekte, i uticati  na percepciju javnosti o korporativnom davanju, istakla je na regionalnoj konferenciji PR koordinator Porto Montenegra Kristina Škanata, koja je ovom prilikom učestvovala u nizu radionica posvećenim inovacijama kad je DOP u pitanju, usavršavanju u korporativnom komuniciranju sa zajednicom, ali i razgovarala sa nekim od najznačajnijih predstavnika društveno-odgovornih kompanija Zapadnog Balkana.

 

Od početka izgradnje marine i naselja Porto Montenegro do sada, kompanija Adriatic Marinas je od 2009. godine za donacije, stipendije, sponzorstva i podršku tivatskoj zajednici izdvojila više od dva ipo miliona eura. I naredne kalendarske godine kompanija će podržati brojne kulturne, edukativne, ekološke, zdravstvene i sportske inicijative na području opštine Tivat i Boke Kotorske, u cilju postizanja sve kvalitetnijeg života lokalne zajednice. Kompanija Adriatic Marinas trenutno je u fazi prikupljanja samoinicijativnih projekata pojedinaca, NVO-a i institucija koje se bave društvenom djelatnošću, a koji će biti realizovani tokom 2016.godine.

 

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti