Humanitarna akcija Help Portrait u Porto Montenegru

U susret praznicima, Porto Montenegro i ove zime tradicionalno širi dobru atmosferu i sakuplja novac za one kojima je najpotrebniji. 

 

Međunarodna akcija Help Portrait održaće se u četvrtak, 03. decembra od 12h do 15h, u restoranu One u Porto Montenegru, čime je Tivat jedini grad u Crnoj Gori koji obilježava ovaj značajan humanitarni dan. Fotograf Veri Veroza sa svojim tivatskim kolegama će praviti profesionalne portrete prolaznika i gostiju, a čitav prihod od prodatih fotografija biće namijenjen  Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama u Tivtu.  

 

Akciju Help Portrait podržaće frizerski salon Vlado Hair Design, čiji će članovi tima biti zaduženi za frizuru i šminku svih koji budu zainteresovani za profesionalne portrete, a domaćin će i ove godine biti restoran One, koji će svim prisutnima i donatorima služiti besplatne tople napitke i lokalne slatkiše.

 

Projekat Help Portrait osmislio je i pokrenuo poznati američki fotograf Jeremy Cowart 2008.godine. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet kojem se priključila i Crna Gora. Od 2009. godine do danas u ovom projektu urađeno je preko 436.900 portreta u preko 72 zemlje svijeta. 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti