Print this page

Humanitarna akcija Help Portrait u Porto Montenegru

U susret praznicima, Porto Montenegro i ove zime tradicionalno širi dobru atmosferu i sakuplja novac za one kojima je najpotrebniji. 

 

Međunarodna akcija Help Portrait održaće se u četvrtak, 03. decembra od 12h do 15h, u restoranu One u Porto Montenegru, čime je Tivat jedini grad u Crnoj Gori koji obilježava ovaj značajan humanitarni dan. Fotograf Veri Veroza sa svojim tivatskim kolegama će praviti profesionalne portrete prolaznika i gostiju, a čitav prihod od prodatih fotografija biće namijenjen  Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama u Tivtu.  

 

Akciju Help Portrait podržaće frizerski salon Vlado Hair Design, čiji će članovi tima biti zaduženi za frizuru i šminku svih koji budu zainteresovani za profesionalne portrete, a domaćin će i ove godine biti restoran One, koji će svim prisutnima i donatorima služiti besplatne tople napitke i lokalne slatkiše.

 

Projekat Help Portrait osmislio je i pokrenuo poznati američki fotograf Jeremy Cowart 2008.godine. Ideja je prerasla okvire lokalnog djelovanja i proširila se na cijeli svijet kojem se priključila i Crna Gora. Od 2009. godine do danas u ovom projektu urađeno je preko 436.900 portreta u preko 72 zemlje svijeta. 

 

PODIJELI