Počinju radovi na izgradnji novog kompleksa u Porto Montenegru

Kompanija Adriatic Marinas iz Tivta počeće sljedeće sedmice izgradnju novog objekta „Regent Hotel Residences“ u nautičkom naselju Porto Montenegro, čime projekat ulazi u sljedeću fazu izgradnje kada su rezidencijalno-hotelski i poslovni objekti u pitanju. Nova zgrada imaće 94 apartmana, koji će biti opremljeni kao hotelske jedinice, kao i  niz komercijlnih prostora za razvoj malih biznisa, mahom iz Crne Gore.

2015_12_seen_from_the_marina.jpg

 

Objekat nazvan „Regent Hotel Residences“ gradiće se sa sjeverne strane zgrade luksuznog hotela „Regent“ i zamišljen je kao svojevrsni nastavak tog objekta. To znači da će kupci stanova u novoj zgradi  učestvovati u takozvanom hotelskom rental-pool-u hotela „Regent“, pa će se i ti stanovi moći izdavati preko servisa hotela „Regent Porto Montenegro“.

 

Ovim se nastavlja nova inovativna strategija za izgradnju hotela u Crnoj Gori, koja se bazira na izgradnji rezidencijalnih jedinica koje su ekvivalentne hotelskim, a koje su u vlasništvu trećih lica. Činjenica je da lokalne i međunarodne finansijske institucije odbijaju da daju kredite za izgradnju hotela na primorju zbog njihovih loših finansijskih rezultata, pa  je ovakav pristup prepoznat od strane međunarodnih investitora kao nova mogućnost  za izgradnju hotela. Rezultat ovog pristupa je i hotel „Regent“ - prvi hotel sa 5 zvjezdica na Jadranu izgrađen od početka globalne finansijske krize, a koji je doveo do otvaranja niza novih radnih mjesta u hotelskoj industriji. Kada nove hotelske rezidencijalne jedinice u Porto Montenegru postanu operativne, očekuje se da će zaposliti dodatnih 80 ljudi na poslovima pružanja usluga vlasnicima jedinica i gostima hotela, koje su jednake uslugama u hotelu sa 5 zvjezdica.

 

Nova zgrada „Regent Hotel Residences“, gradiće se na urbanističkoj parceli UP 1-5 iz Studije lokacije „Arsenal“, građevinske površine od približno 13.000 kvadratnih metara. Izvođač radova na ovoj zgradi biće uskoro odabran, a na njoj će raditi oko 170 radnika iz Crne Gore i regiona. Ukupna vrijednost investicije predviđena je na oko 35 miliona eura, a očekuje se da će zgrada biti završena do ljeta 2017.godine.

 

Arhitekte Porto Montenegra, u saradnji sa međunarodno priznatom arhitektonskom kompanijom WATG i lokalnim projektantima, zamislili su novu zgradu kao „savremene, luksuzne  apartmane , svaki sa posebno pejzažno oblikovanom terasom, inspirisane stilom italijanske rivijere, u skladu sa crnogorskom primorskom arhitekturom.“

 

Centralno obilježje novog objekta biće uređeno dvorište za vlasnike hotelskih rezidencijalnih jedinica sa palmama i drugim biljkama, kafe-barom, te čak tri bazena od kojih će jedan, otvoreni, dužine 25 metara biti zagrijavan, što će omogućavati njegovo korišćenje tokom čitave godine. Zgrada će posebnom pješačkom pasarelom, namijenjenom za goste hotela, biti povezana sa susjednim objektom hotela „Regent“.

 

Vlasnici hotelskih rezidencijalnih jedinica u Porto Montenegru dolaze iz raznih djelova svijeta, od Sjeverne Amerike do Japana.

 

U sklopu tivatskog nautičkog naselja danas se nalazi hotel „Regent Porto Montenegro“, 200 stanova, nagrađivana superjaht marina sa 450 vezova, 53 maloprodajna objekta, međunarodna škola Najtsbridž iz Londona, Porto Montenegro jahting klub sa 64m dugim bazenom Lido i Zbirka pomorskog nasljeđa sa čuvenom podmornicom Heroj iz 1969 godine.

 

 

 

 

Share this article

About us

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit! Dictum aliquam potenti arcu? Vel nemo consectetuer veritatis delectus excepturi magni dui


Suspendisse at libero porttitor nisi aliquet vulputate vitae at velit. Aliquam eget arcu magna, vel congue dui. Aenean id turpis lectus. Duis eget consequat velit.nulla vel eros blandit placerat.

Najnovije vijesti

Newsletter

Quas mattis tenetur illo suscipit, eleifend praesentium impedit!