Print this page

Kratkometražni film ''Refleksija" premijerno u Tivtu

Kratkometražni film ''Refleksija'' biće premijerno prikazan u Domu Kulture u Tivtu 29. decembra 2015. sa početkom u 20 časova. Autor filma je Vuk Marković, a film je nastao kao diplomski specijalistički ispit na Fakultetu Dramskih Umjetnosti na Cetinju odsjek Filmska režija. Tema filma „Refleksija“ je pokušaj, naizgled običnog čovjeka, da zaradi novac za liječenje svog bolesnog djeteta, radeći kao plaćeni ubica. U filmu igraju poznati glumci iz Crne Gore i regiona Pavle Ilić, Ornela Vištica Branimir Popović, Predrag Bjelac i prvi put na filmu Ana Kovač. 

 

Film je do sada dobio dvije nagrade, jednu na ''Humphrey Bogart Film Festival'' u Majamiju (SAD) za režiju i scenario u okviru Neo-Noir žanra i nagradu za najbolju fotografiju u selekciji kratkometražnog filma na ''Indian Film Festival-u'' (Indija). Film je bio prikazan i van selekcije u okviru ''Short Film Corner-a''  na filmskom festivalu u Kanu (Francuska).

 

Nakon premijernog prikazivanja filma ''Refleksija'' biće prikazan još jedan kratkometražni film pod nazivom ''Equlibrium Vitae'' istog autora koji je rađen kao diplomski  ispitni film treće godine Fakulteta Dramskih Umjetnosti na Cetinju. Tema filma je pohlepa i rađen je kao adaptacija kratke priče ''Začarani sako'' italijanskog pisca Dina Bucatija. U filmu igraju crnogostki glumci: Miloš Pejović, Emir Ćatović, Branka Stanić, Aleksandar Gavranić i Gojko Burzanović.

 

Osnivači produkcijske kuće ''Rockstock Productions''  producent Jeroen Frech i reditelj Vuk Marković vam žele dobrodošlicu na premijeri i ugodnu zabavu uz ova dva filmska ostvarenja. 

PODIJELI