Print this page

Nakon pola vijeka Opština pravi popis svoje imovine

Opština Budva formiraće komisiju koja će napokon popisati cjelokupnu imovinu kojom raspolaže, ova , jedna od najbogatijih loklanih uprava na Jadranu. Praktično nakon pola vijeka, konačno će se znati, šta sve to Opština ima od nekretnina, bilo stamebnih ili poslovnih objekata, zemljišnih parcela....

Potpredsjednik Opštine Veselin Marković najavio je da će tokom januara biti formirana posebna opštinska komisija koja će se baviti kompletnom nepokretnom imovinom Opštine Budva, na cijeloj njenoj teritoriji.


To će biti zahtijevan i težak posao jer se u taj dio decenijama nije ulazilo. Još imamo puteve koji se vode na bivše vlasnike zemlje na kojoj su napravljeni, što nam stvara probleme u funkcionisanju. Ući ćemo ozbiljno u taj projekat i očekujem da ćemo nakon teškog rada na kraju 2018. u najznačajnijem dijelu imati regulisane i uknjižene sve objekte i nepokretnosti koji su u vlasništvu Opštine. Isto tako imaćemo da pojedina imovina koja se sada vodi na Opštinu, a ne bi trebalo, jer je prodata, biti preknjižena na stvarne vlansike, koji će na tu imovinu plaćati porez“, kazao je Marković.

 

foto : Jugoslav Belada

PODIJELI

Tagged under