Print this page

Crna Gora na Bijenalu arhitekture u Veneciji

U cilju unapređenja međunarodne prepoznatljivosti i imidža, Crna Gora će učestvovati na predstojećem 16. Bijenalu arhitekture u Veneciji (La Biennale di Venezia di Architettura) koje će se održati od 26. maja do 25. novembra 2018. godine. Ova poznata međunarodna izložba arhitekture smatra se najznačajnijim mjestom predstavljanja tokova i dometa savremene arhitekture i kulture jedne zemlje uopšte.

 
Tim povodom, Ministarstvo održivog razvoja i turizma raspisaće međunarodni konkurs za odabir koncepta i sadržaja crnogorske postavke na 16. Bijenalu arhitekture u Veneciji, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.
 
Za organizaciju, umjetnički i istraživački okvir Projekta predstavljanja Crne Gore na 16. Bijenalu arhitekure u Veneciji odgovorni su komesar dr Dušan Vuksanović, glavni državni arhitekta i kustos dr Sonja Radović Jelovac. 
 
Tema 16. Bijenala arhitekture je „Freespace” („Slobodni prostor“), a odabrana je i definisana od strane umjetničkih direktorica ovogodišnjeg Bijenala Ivon Ferel i Šeli Meknamara (Yvonne Farrell i Schelly McNamara). 
 
 
VEZANO: Kuće koje mijenjaju koncepciju arhitekture - na Cetinju i ostrvu Visu
 

PODIJELI